Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DLV GreenQ ontwikkelt project voor telen op afstand

Het IDC Digitaal telen helpt telers om fysieke afstanden te overbruggen. Bestaande technieken en sensortechnologieën verschaffen op afstand inzicht in de teelt.



DLV GreenQ ontwikkelt in het kader van het EFRO project (mede mogelijk gemaakt door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkelingen van de Europese Unie en een bijdrage van de provincie Zuid Holland) een platform om alle in de kas verzamelde data beschikbaar te stellen en te tonen op een online digitaal dashboard (Crop Monitoring System). Alle bestaande en nieuwe informatiestromen uit de kas, zoals gegevens uit de klimaatcomputer, handmatige registraties, sensoren, etc. worden in deze dashboardachtige omgeving samengebracht.



Data van sensoren, gewasmonitoringssystemen, groeimodellen en energiestromen worden gecombineerd en gevisualiseerd. In de Control Room worden de actuele gegevens omgezet, samen met ingestelde bandbreedtes naar management- en teeltinformatie voor de teler en/of adviseur.



Deze informatie wordt zodanig vertaald dat de teelt op afstand kan worden gemonitord en geoptimaliseerd. Met deze nieuwe tool bouwt DLV GreenQ verder aan het telen op afstand. DLV GreenQ verwacht dat het Crop Monitoring System begin 2016 gereed is zodat het in het Improvement Centre getest en gevalideerd kan worden. Als dit een succes wordt zal deze service beschikbaar worden voor telers.

Voor meer informatie:
Wim van der Ende, Manager SupportDesk
wim@greenq.nl
06 – 10 94 22 25

David Herlaar, Manager ICT
d.herlaar@dlvplant.nl
06 – 20 13 12 09
Publicatiedatum: