Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

De Meyer&Co al bijna 50 jaar actief

"Kleinhandel kan niet zonder groothandel"

Tholen - Groenten en fruithandel De Meyer&Co uit Deinze startte in 1968 als groothandel, maar is tegenwoordig ook kleinhandel. Eigenaar Franky is samen met zijn zus actief als tweede generatie in het familiebedrijf. "De kleinhandelaren in Deinze waren de afgelopen jaren verdwenen. Daarom kozen wij om in onze hal een aparte winkel te starten. Dit loopt goed, we zien ook regelmatig nieuwe klanten."

Grotere volumes

"In 1992 kwam Franky in het bedrijf en hij werd in 2004 zaakvoerder. Ook zijn vader van 71 is nog steeds actief. "Belangrijk is dat we verse producten leveren. Drie keer per week halen we groenten en fruit bij de vroegmarkt, veiling Roeselare en andere Belgische veilingen. Onze klanten komen met name uit Deinze en omgeving." Hij geeft aan dat andere kleinhandelaren wegvielen door de concurrentie van grootwarenhuizen. "Versheid, een uitgebreid aanbod en advies aan klanten zijn zaken waarmee we ons onderscheiden. Ook hebben wij als groothandel grotere volumes, dat presenteert mooier." De Meyer bedient verschillende afnemers als groothandel. "We leveren aan scholen, slagers, traiteurs en nog enkele winkeliers. Die laatste groep kiest er soms ook voor om in te kopen bij de vroegmarkt. Een kleinhandelaar kan niet zonder groothandel daarom is het een groot voordeel dat wij het allebei zijn."Kwaliteit en prijs
Vergeleken met jaren terug is volgens Franky vooral de assortimentsuitbreiding opvallend. "Vroeger hadden we 1 soort sla en enkele soorten tomaten, nu is het aanbod enorm. We bieden ook gesneden groenten tegenwoordig en staan open voor nieuwe vragen van klanten. In de winkel geven we ook vaak tips over het koken. Een groot voordeel is dat ik enkele jaren kookles gevolgd heb om mijn klanten kennis bij te brengen. Dat wordt erg geapprecieerd." Kwaliteit is volgens de handelaar zeer belangrijk bij veel klanten. "Als er maar een streepje of puntje verkeerd zit op het product, hoeven ze het niet. Een andere groep is juist meer prijsbewust. Ik bedien beide soorten cliƫnteel."

Inkoop bij de veiling
Bij tien euro krijgt de klant van De Meyer&Co altijd iets gratis. "Ze mogen bij ons dan altijd iets uitkiezen zoals een sla, bosje radijs of komkommer. Bepaalde producten kunnen we voor scherpe prijzen bij de veiling inkopen en deze kunnen we weggeven. Mensen kopen dan sneller voor tien euro." Hij verkiest ervoor om veel bij de veiling te kopen. "Dan weet je ook vrijwel zeker dat je kwaliteit krijgt. Bij rechtstreekse handel met telers is dat soms nog maar de vraag. Bepaalde producten zoals champignons en tomaten kopen we wel rechtstreeks bij telers. Hier hebben we in de loop der jaren een vertrouwensrelatie mee opgebouwd." Franky is tevreden met hoe de zaken momenteel gaan. "Het gaat goed zoals het nu is. Mogelijk zullen er klanten wegvallen, maar er komt vaak wel een andere voor terug."

Voor meer informatie:
De Meyer&Co
Guido Gezellelaan 18
9800 Deinze
T: +32 (0) 9386 3510
F: +32 (0) 9386 9628
www.groentendemeyer.be
info@groentendemeyer.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven