Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fotoreportage tuinbouwsector

Aardbeien en wortelen centraal op Agro Expo Vlaanderen

Tholen - Van 23 t/m 25 januari vond de Agro-Expo Vlaanderen plaats in Roeselare. Dit plaatselijke event was agro-breed en trok met name telers uit de regio. Het waren drie drukke dagen voor de standhouders. Onder het genot van één of meerdere drankjes genoten bezoekers van het verblijf in Expo Roeselare. Tijdens de vorige editie waren er meer dan 25.000 bezoekers. Dit jaar stonden aardbeien en wortelen in de kijker. AGF.nl/Groentennieuws.nl maakte een fotoreportage van de tuinbouw-gerelateerde bedrijven.

Klik hier voor de fotoreportage

Standhouders waren te spreken over de beurs en uitten hun tevreden over het aantal bezoekers. Zaterdag kwamen er al veel bezoekers, zondag was de familiedag en ook maandag was het druk. Aangezien West-Vlaanderen een prei-regio is waren er veel aanbieders van preiplanten op de beurs aanwezig. In West-Vlaanderen worden veel andere vollegrondsgroenten geteeld zowel voor industrie als voor de versmarkt. Naar verwachting zal de komende jaren de serreteelt (glastuinbouw) ook groeien.

Wortelen
Wortelen zijn veruit de belangrijkste groente in België qua productie. In 2014 was de totale opbrengst 328.000 ton op een areaal van 5.400 hectare. In 2015 werd in België op zo'n 1.400 hectare wortelen voor de versmarkt geteeld en op 4.000 hectare voor de industrie. De aanvoer van busselwortelen (bospeen) op de REO Veiling bedraagt de laatste jaren tussen de 1.2 en 1.5 miljoen bussels per jaar. De prijs per bussel is de laatste tien jaren vrij constant en bedraagt bijna 40 cent per bussel.

Aardbeien

Ook aardbeien stonden centraal dit jaar en dit was ook te zien op de stand van de REO Veiling, waar de aardbeienteelt was uitgebeeld. In november verkocht de REO Veiling haar 10 miljoenste doosje met aardbeien van eigen bodem. Dit recordcijfer benadrukt het groeiende belang van West-Vlaanderen als zachtfruitregio.

Klik hier voor de fotoreportagewww.agro-expo.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven