Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Egyptische Agro Ales Group wil meer exporteren

Nu het Navelseizoen voorbij is, is Agro Alex Group al begonnen met het seizoen met Valencia-sinaasappelen. "We zijn optimistisch over dit seizoen. Hoewel het volume aan Valencia's lager is dan dat van vorig jaar, zijn we bereid om onze export significant te vergroten om de groeiende vraag van onze klanten tegemoet te komen," zegt Khaled Elbessoumy, voorzitter van Agro Alex Group. Hij zegt dat deze sterke vraag komt door de klimaatsveranderingen, die heeft geleid tot tekorten in hoeveelheden.

Primeuraardappelen
Verder begint Agro Alex Group in de eerste week van februari met het aardappelseizoen. "In tegenstelling tot het slechte seizoen dat Egypte vorig jaar heeft meegemaakt, is er dit jaar een groot tekort in de oogst," zegt Elbessoumy. Sterker nog, er is een grote vraag wegens tekorten in landen die aardappelen telen en exporteren. In verband hiermee heeft Agro Alex Group zijn aardappelproductie vergroot om tegemoet te komen aan de vraag van klanten in Rusland, de Golf en Griekenland. Naast de Spunta-, Mondial- en industiële aardappelrassen, teelt Agro Alex Group salade-aardappelrassen bestemd voor export naar Europa.


 
"De grote hoeveelheden aan aardappelen die vorig jaar geoogst zijn zorgden er voor dat verkoopprijs van aardappelen significant daalde. Het grote verlies voor alle telers leidde tot een gebrek aan motivatie om dit jaar aardappelen te telen," legt Elbessoumy uit.
 
Uien
Wat uien betreft zegt Elbessoumy dat er een grote vraag naar Egyptische uien vanuit de Russische markt is wegens de opschorting van de Turkse export naar Rusland. Rode uien zijn echter ook erg in trek op de Europese markt vanwege de hoge kwaliteit van het product dit jaar en de ontwikkeling van het verpakkingssysteem.

Hij voegt daaraan toe dat het aantal uientelers dit jaar niet is toegenomen. "Ons bedrijf werkt momenteel aan een onderzoek om kwalitatief hoogwaardige geïmporteerde uienzaden voor te bereiden en voor goede meststoffen om in staat te zijn de hoeveelheden aan uien toe te laten nemen. Zo kan ook het aantal uientelers vergroot worden door gebruik te maken van de nieuwe zaden."


 
De klimaatverandering van de afgelopen jaren en met name dit jaar heeft geleid tot een tekort aan uien, wat ook de prijzen stimuleert. Daarnaast is de grote vraag vanuit de Russische en Oekraïense markten een grote factor. "Agro Alex Group is een van de grootste uienexporteurs in Egypte. We leveren goudkleurige uien aan Rusland en de Golfstaten en rode uien aan Nederland en het Verenigd Koninkrijk."

Over het algemeen hebben de GLOBALGAP, BRC en HACCP-gecertificeerde kwaliteitsstandaarden van Agro Alex Group ervoor gezorgd dat veel wereldmarkten betreden konden worden en een uitstekende reputatie kon worden opgebouwd. Het bedrijf was in staat om de sterk op hoge kwaliteit georiënteerde Chinese markt binnen te komen.
 
"We hebben een team dat een volledig kwaliteitsmanagementsysteem heeft geïmplementeerd in de gehele leveringsketen met inbegrip van een traceerbaarheidssysteem. Zo kunnen we nauw de kwaliteit van ons product in de gaten houden en ervoor zorgen dat het beantwoordt aan de hoogste Europese kwaliteitsstandaarden die door onze klanten worden geëist."
 
Agro Alex Group presenteert zich op Fruit Logistica Berlin 2016. De stand bevindt zich in het Egyptische Paviljoen, Hall 2.1, Stand A-08.

Egypte:

Badr Mostafa
Agro Alex Group Co.
Tel: 002035932320
Fax:002035932330
Mobile: 00201224444125
Email: sales@agroalexgroup.com
Website: www.agroalexgroup.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven