Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Voor het einde van 2016 introduceren we versie 2.0"

OTA zelfstandig verder met optische uiensorteermachine

Tholen - Na de overname van de elektronische sorteertechniekspecialist Longobardi door Unitec hebben de leveranciers van de camera techniek en software besloten niet met de overnamepartner in zee te gaan. Onion Tech Alliance (OTA) met de Nederlandse machinefabriek ERC Machinery en advies- en ingenieursbureau Qreenno uit Goes, werkt nu hard aan een verbeterde versie van de optische uiensorteermachine."De machine heeft te lang op een update moeten wachten. We pakken het mechanische gedeelte nu volledig op en hopen voor het einde van het jaar een nieuwe versie te introduceren", vertelt Wim de Rijder. "De camera- en infraroodtechniek van de machine waren al goed en ERC is nu bezig om een degelijk frame te bouwen. Daarnaast hebben we een Nederlandse partij, die gespecialiseerd is in Vision-techniek, bij de ontwikkeling betrokken, zodat we de techniek op een hoger plan krijgen."

"We merken dat we veel uienverwerkende partijen positief staan tegenover dit vertrouwde Nederlandse consortium en verschillende partijen hebben al aangegeven om in te stappen. De aanloop is niet ideaal geweest, maar uiteindelijk zullen deze veranderingen het optisch sorteren alleen maar een impuls geven. Wij zijn er als OTA van overtuigd dat de uienverwerkende industrie de komende periode een flinke ontwikkeling zal doormaken. Door deze innovatie te stimuleren en te faciliteren wordt verwerkers de mogelijkheid geboden om zich te onderscheiden."

OTA wil samen met de uiensector de juiste processen ontwikkelen voor de komende decennia en kiest een gezamenlijke en integrale benadering. Die benadering uit zich in het geïntegreerd ontwerpen op basis van individuele specialismen, het doorontwikkelen van bestaande technieken en het gezamenlijk verantwoording afleggen over de totaalperformance, de besturing en koppeling van IT-systemen en het gemeenschappelijk leveren van service en projectondersteuning.

Voor meer informatie:
info@oniontechalliance.com
www.oniontechalliance.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven