Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Overwerkloon wordt wellicht zwaarder belast

In 2016 wordt het overwerkloon in de loonbelasting wellicht zwaarder belast. Het is dan niet meer mogelijk om het overwerkloon op te tellen bij het reguliere tijdvakloon. In plaats daarvan bent u verplicht om de tabel bijzondere beloningen toe te passen. Welke gevolgen heeft dit voor u als werkgever?

In 2015 kon nog de voordeelregel worden toegepast. Als dit tot minder loonheffingen leidde, mocht het overwerkloon worden opgeteld bij het reguliere tijdvakloon en worden belast tegen de reguliere tabel. Door het toepassen van deze regel, werden in de praktijk echter vaak te weinig loonheffingen ingehouden. Bij de aangifte inkomstenbelasting leidde dit dan tot bijbetalen. Daarom is de voordeelregel afgeschaft.

Overwerkloon vanaf 2016
Overwerkloon wordt daarom vanaf 2016 altijd belast tegen de tabel bijzondere beloningen. Op de loonstrook wordt het overwerkloon in 2016 daarmee wellicht zwaarder belast dan in 2015, maar in de aangifte inkomstenbelasting zal het overwerk uiteindelijk echter hetzelfde belast worden. Moest daarom tot en met 2015 door het toepassen van de voordeelregel op het overwerkloon bij de aangifte inkomstenbelasting altijd bijbetaald worden, zal dit vanaf 2016 niet meer voorkomen.

Bron: Flynth


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven