"Ziad Fayad: "Ik lever aan horeca, cruiseschepen en supermarkten"

Fayad exporteert vanuit Barendrecht compleet AGF-pakket naar Caribisch gebied

Tholen - Al twaalf jaar exporteert Fayad Fruits & Vegetables groenten en fruit naar het Caribisch gebied. De eerste jaren gebeurde dit vanuit Miami, maar de laatste vier jaar exporteert Ziad Fayad vanuit Barendrecht groenten en fruit naar de eilanden Curaçao en Sint-Maarten. De reden voor de verhuizing? "Mijn vrouw wilde terug naar Nederland. Happy wife, happy man!"

De locatie in Nederland aan het handelscentrum bevalt Ziad goed. "De logistieke kosten zijn van Barendrecht naar de Cariben niet anders dan vanuit Miami. En de Nederlandse groothandelaren en importeurs hebben een mooi AGF-assortiment beschikbaar, dat ook prijstechnisch nog eens interessant is. Ik koop in op het handelscentrum en op het Amsterdamse Food Center. We houden geen voorraad aan. Alles wat we inkopen, gaat dezelfde dag nog weg."De grootste klandizie van Fayad bestaan uit cruiseschepen, horeca en supermarkten op de Caribische Eilanden. "Wekelijks hebben we luchtvracht van onder meer champignons, aardbeien, kruiden en delicatessen en verder versturen we elke tien tot twaalf dagen een container met producten als appelen, sinaasappelen, aardappelen, kool en peen naar onze opslag op Curaçao en Sint-Maarten", vertelt de handelaar. 

Overigens is het niet alleen groenten en fruit wat de klok slaat. "Zo'n 80% van het volume bestaat uit groenten en fruit, maar we vullen alle vragen van de horeca in. Dat kunnen bijvoorbeeld zuivelproducten zijn, maar deze week gaan er ook auto-onderdelen de container in. Ik wil binnenkort een app introduceren waarbij onze klanten wekelijks tien tot twintig actieproducten krijgen aangeboden."

"Ik exporteer ook wat naar bestemmingen als Saudi-Arabië en Jordanië, maar dat is voor mijn minder lucratief, omdat daar de grote jongens van de Nederlandse AGF-handel ook actief zijn. Die gaan niet achter een paar kilo geitenkaas aan of 20 gram saffraan. Dat doe ik wel en met die service kan ik me in de Cariben onderscheiden."

Voor meer informatie:
Fayad Fruits & Vegetables
Ebweg 3b Barendrecht
Mob: 06-46526991

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven