"Uitbreiding machine-aanbod met flexibele boxmotion flowpacker"

BiM realiseert eerste project in AGF-sector

Tholen – Onlangs leverde BiM, Belgian Industrial Machines, voor het eerst een flowpackmachine met boxmotion toepassing aan een speler uit de AGF-sector. "Wij zijn met name actief in de bakkerswereld en andere foodgerelateerde bedrijven. Dit was ons eerste project in de AGF-sector. Het meest interessante aan deze sector vind ik dat alles heel snel gerealiseerd moet worden zodat de producten supervers worden afgeleverd. De klant was daarenboven erg tevreden dat we een machine kunnen leveren die eenvoudig, snel en betrouwbaar is. En uiteraard de gewenste aantallen behaalt. Het is een nieuw concept als het gaat om flowpackmachines," vertelt zaakvoerder Sven Geukens.Niet complex
Sven geeft aan dat hij heeft gemerkt dat de AGF-sector op zoek is naar technisch hoogstaand, doch eenvoudig bedienbare machines, zonder te veel complexiteit. "Zij willen zich focussen op hun corebusiness en niet te veel met de machines bezig zijn. Onze flowpackmachines hoeven niet telkens ingesteld en aangepast te worden. Alles kan via een scherm eenvoudig worden bediend."

Elektronisch
De boxmotion flowpacker is uitermate geschikt voor het onder atmosfeer verpakken van bijvoorbeeld bederfelijke waren. "Onze machine biedt het voordeel dat deze vrijwel elektronisch is en er dus zeer weinig handelingen nodig zijn. Bij mechanische flowpackers is het moeilijk om de juiste tijd in te stellen voor het dichtsealen. Elektronisch is dat veel beter te realiseren omdat deze constant wordt gecontroleeerd, er zit een elektronische tijdsbewaking in. Het volledige proces verloopt dus flexibeler en sneller. Deze flowpacker is ergonomisch en simpel in onderhoud. Daarnaast bespreken we met de klant wat ze willen en is de flowpackmachine steeds op maat gemaakt. Zo vroeg onze klant om een verrijdbare invoerketting 'easy clean' mee te leveren. Voor elke vraag inzake flowpackmachines en toevoeren kan BiM een maatoplossing aanbieden."

Goed voorbereid

Sven geeft aan dat BiM de klant adviseert om de operators in bedrijven voorafgaand een korte opleiding te laten volgen over de achtergrond en de werking van de flowpackmachine. "Wij geven instructies van een halve dag waarop we ingaan op de specificaties. Hierdoor verloopt alles nog soepeler en is het nog een kwestie van bedienen. Zo gaat een bedrijf goed voorbereid en met vertrouwen aan de slag."

Voor meer informatie:
Sven Geukens
Belgian Industrial Machines – BiM
Bevrijdingslaan 17A
2450 Meerhout (Belgium)
T +32 (0)14 22 47 18
F +32 (0)14 85 10 47
www.bimpackaging.com
info@bimpackaging.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven