QA Challenge leidt kwaliteitsmanagers op

Er is een tekort is aan goede kwaliteitsmanagers in de AGF-sector. De vraag naar goed opgeleide kwaliteitsmanagers neemt toe volgens N&S. Daarom heeft het bedrijf een talentenprogramma ontwikkeld: de QA Challenge.Van de huidige kwaliteitsmanagers wordt verwacht dat zij hun rugzak gevuld hebben met alle kennisgebieden en deze direct toe kunnen passen. Maar hoe realistisch is dat? N&S Quality Consultants meent dat dit niet realistisch is. De ontwikkelaars van het QA Challenge programma geloven dat de beste kwaliteitsmanagers van morgen multifunctioneel ontwikkelbaar moeten zijn om hun taken goed uit te kunnen voeren. Dit kunnen zij realiseren mits zij passen bij de volgende uitgangspunten: de juiste competenties zijn latent aanwezig, 100 procent gemotiveerd én een specifiek denkniveau. Na een pilot in 2015 hebben de afgelopen periode 4 jonge kwaliteitsmanagers in de dop laten zien dat zij inderdaad extra vaart maken in hun carrière en persoonlijke ontwikkeling.

Twee deelnemers aan het woord
Rick de Vreede: "Na een aantal jaar als productontwikkelaar te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging en bredere betrokkenheid bij de productie en de organisatie. Ik wilde mijzelf ook op het persoonlijke vlak verbeteren en zag de dynamiek van een kwaliteitsfunctie als een goede bijdrage daarin. N&S gaf mij met de QA Challenge de kans om die omslag te maken met een werk-leertraject dat heel goed aansloot bij mijn wensen, maar ook bij de werkervaring die ik op dat moment had. Binnen een half jaar heb ik door de persoonlijke aanpak van N&S mij zowel inhoudelijk als persoonlijk kunnen ontwikkelen binnen het kwaliteitsmanagement en kijk ik terug op een zeer dynamische, leuke en leerzame periode. Inmiddels heb ik een mooie uitdaging aangenomen bij een klant van N&S en kan ik met recht zeggen dat de QA Challenge voor mij de ideale springplank is geweest om de volgende stappen in mijn carrière ook daadwerkelijk te zetten."

Nadia Schuiling: "Na het behalen van de Master Nutrition and Health aan de Universiteit van Wageningen, zocht ik naar mogelijkheden om mijn competenties naar een hoger niveau te tillen. N&S gaf mij de mogelijkheid mijn vaardigheden te ontplooien, mijn kennis te verbreden en tevens deze praktijkgericht toe te passen. De Challenge heeft me in staat gesteld complexe vraagstukken op te lossen en plannen naar een hoger niveau te tillen, wat me veel voldoening en energie geeft. Ik ben ervan overtuigd dat dit programma een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan mijn ontwikkeling tot QA manager."

Nieuwe ronde QA Challengers gestart
Op maandag 1 augustus zijn QA Challengers Tina Tsaparas, Sofie Claessens en Joep Rooijakkers gestart. Deze Young professionals zijn in dienst gekomen van N&S en volgen gedurende 9 maanden een flexibel opleidingsprogramma. De QA Challenge is een toptalentenprogramma van N&S Quality Consultants dat jong talent helpt om versneld door te ontwikkelen naar de functie van QA manager.

Veelvoud aan opdrachten
N&S Quality Consultants werkt graag samen met foodproducenten die dit talent kunnen laten werken aan uitdagende opdrachten. Denk hierbij aan het ontwikkelen en versterken van het totale kwaliteitsbeleid van uw organisatie, borging van de voedselveiligheid, verbeteren van het kwaliteit(zorg)systeem of een opdracht met als doelstelling het voldoen aan nieuwe klanteisen of wettelijke verplichtingen.

Voor meer informatie:
Ellen Roubos
N&S Quality Consultants BV
T: +31 (0)418 575859
ero@ns-quality.nl
www.ns-quality.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven