BDO Familiebedrijvenmonitor:

Harmonie en continuïteit binnen het familiebedrijf

Voor een familiebedrijf is niets zo belangrijk als harmonie in de familie en continuïteit op de lange termijn. Daarom kijkt BDO met familiebedrijven over de jaarcijfers en de fiscale structuur heen naar een visie voor de toekomst. In de tuinbouwsector ligt het percentage familiebedrijven hoger dan het landelijke gemiddelde en dus is het volkomen logisch dat BDO deze bedrijven ondersteunt met specifieke tools. Eén daarvan is de BDO Familiebedrijvenmonitor.

BDO Familiebedrijvenmonitor
De BDO Familiebedrijvenmonitor is een online vragenlijst op de website van BDO.
Op basis van een rapportage krijgen ondernemers en hun familie en/of managementteam inzicht in hun huidige situatie waardoor ze de bouwstenen en knelpunten in hun onderneming in kaart brengen.

De BDO Familiebedrijvenmonitor is mede ontstaan door de continue afweging die familiebedrijven maken tussen enerzijds bedrijfsbelangen en anderzijds familiebelangen. BDO onderkent als dé accountant / adviseur voor het familiebedrijf deze uitdaging en biedt hierin speciale ondersteuning.

Thema's van de Familiebedrijvenmonitor
De Familiebedrijvenmonitor is gebaseerd op de volgende dertien thema's:
- Uitgangspunten;
- Bedrijfswaarden;
- Betrokkenheid;
- Estate planning;
- Eigendomsstrategie;
- Bedrijfsstrategie;
- Beloningsregelingen;
- Noodopvolging;
- Continuïteit;
- Communicatie;
- Besluitvorming;
- Harmonie;
- Opvolging

Elk van de bovengenoemde thema's worden door een aantal vragen uitgediept en leiden tot een actuele score. Samen met een gespecialiseerd adviseur worden de uitkomsten van de Familiebedrijvenmonitor vervolgens besproken en aan de hand daarvan wordt er een op maat geschreven plan van aanpak gemaakt voor de toekomst.

De kracht van de Familiebedrijvenmonitor
Door iedereen die betrokken is of een belang heeft bij het bedrijf de vragenlijst te laten invullen (zelfstandig en vertrouwelijk), kunt u verschillen in mening en potentiële conflicten identificeren die opgelost moeten worden om de ontwikkeling van een succesvol bedrijf en/of de soepele overgang naar de volgende generatie te bevorderen. Het evaluerend invullen van de vragenlijst geeft u een duidelijke indicatie van de voortgang ten opzichte van de eerder geconstateerde knelpunten. De kracht van de Familiebedrijvenmonitor zit dus met name in het proces en de waardevolle dialoog die daarmee tot stand komt.

Nieuwsgierig geworden?
Wij nodigen u uit om de familiebedrijven monitor gratis in te vullen en zo in kaart te brengen wat de bouwstenen en knelpunten zijn binnen uw bedrijf.
Ga hiervoor naar www.bdo.nl/nl-nl/branches/familiebedrijven of neem contact op met Frank Meijnders van BDO via 070-3380808 of frank.meijnders@bdo.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.