Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Horticontact

Tholen - Kassenbouwers kunnen het werk bijna niet meer aan. Telers hebben weer ruimte om te investeren en toeleveranciers lanceren de ene noviteit na de andere. Dat was vorige week duidelijk op de Horticontact in Gorinchem.

Bekijk de fotoreportage hier.

Een nieuw schermdoek bij Svensson, een vernieuwd clipsysteem bij Agrifast, een nieuwe machine bij Verhagen Leiden, een nieuwe klimaatcomputer bij Hotraco, nieuwe LED-lampen bij Q-Westland, nieuwe verpakkingen bij Solidus. Waar de Tuinbouwrelatiedagen Gorinchem de afgelopen jaren toch regelmatig te kampen had met het imago van relatiebeurs, waar wel gekletst wordt maar waar niet veel nieuws gebeurt, struikelde je dit jaar bijna over de noviteiten op de HortiContact in Gorinchem.

Het is opnieuw een opsteker voor de Nederlandse tuinbouw. Al eerder werd duidelijk dat het goed gaat met de teeltbedrijven, maar door hun nieuwe producten eerst in Nederland weg te zetten, maken ook toeleveranciers duidelijk de Nederlandse markt nog steeds serieus te nemen.

Dat het goed gaat met de telers is zeker terug te zien op de beurs. Doordat de investeringsmogelijkheden op kwekerijen nu eenmaal hoger zijn, is de sfeer ook beter. Ondernemers schromen niet om te gaan kijken bij kassenbouwers, makelaars, schermleveranciers en andere toeleveranciers - er is simpelweg weer geld om te investeren en een beursbezoek is geen kwestie van kijken-kijken-niet kopen. De serieuze mogelijkheid om te investeren, maakt een bezoekje aan een beurs voor telers duidelijk interessanter.

Opvallend op de beurs en zeker op woensdag was de internationale aanloop. De organisatie heeft hieraan gewerkt door de beurs internationaal te promoten en door vervolg te geven aan de Greenhouse Tour.

Bekijk de fotoreportage hier.