Kwart meer buitenlandse bezoekers op Macfrut 2017

Tholen - De 34e editie van Macfrut vond plaats van 10 tot 12 mei. Dit jaar was het voor de derde keer in Rimini. De beurs was groter dan vorig jaar en gegroeid van 43.000 naar 50.000 vierkante meter. Het aantal bezoekers was van 38.000 naar 39.000 gegaan. Volgens de organisatie was de beurs internationaler, zowel standhouders als bezoekers kwamen meer uit het buitenland. Er waren 25% meer buitenlandse bezoekers dan vorig jaar.

Klik hier voor de Internationale fotoreportage

Klik hier voor de Italiaanse fotoreportageEr waren ook deelnemers uit Nederland en België, zowel van de handelskant als op het gebied van tuinbouw. De eerste dag verliep vrij rustig. Er waren minder bezoekers dan vorig jaar, maar de tweede dag was het een stuk drukker. Volgens de organisatie waren exposanten tevreden over de kwaliteit van de bezoekers. Ondanks dat Italië zelf veel groenten en fruit produceert, zien exporteurs nog voldoende kansen om naar het land te exporteren. Leveren aan retail gaat niet rechtstreeks, maar via groothandelaren.Ook tuinbouw paraat! Van links naar rechts: Team TecnOlanda met Carla Sentel. Carla Sentel vertegenwoordigt een aantal Nederlandse en Belgische firma's in Italië. Zij is een autoriteit op het gebied van tuinbouw in Italië, gebaseerd op Nederlandse techniek en toepassingen. Op de foto van links naar rechts gezien: Pieter Versluis (Buwatec), Carla Sentel (TecnOlanda), Klaas Jan de Ruiter (Bonar BV), Maarten van Hagen (Houweling), Paul van der Valk (Hortilux), Robert Vink (Alumat Zeeman) en Rodolfo van TechnOlanda. Rechtsboven: Eimer Niessen van het bedrijf Norcom. Zij verdelen Jiffy substraatproducten. Linksonder: Tom Coen en Gaetan Hug van Octinion. Dit bedrijf introduceerde vorig jaar de plukrobot voor aardbeien. Harm Vogels en zijn Italiaanse collega Stefano Uggeri presenteren Intra Hydrocare voor de tuinbouw. Intra Hydrocare is een reinigings- en desinfectie middel.


Er waren veel verschillende noviteiten te bewonderen in het gedeelde dat gereserveerd werd voor de Macfrut Innovation Award. De meest spraakmakende dit jaar was de snackcombinatie met witlofblaadjes.

Klik hier voor de Internationale fotoreportage

Klik hier voor de Italiaanse fotoreportage

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.