Voedselveiligheid in de praktijk

22 juni: Food Safety Day 2017

Als producent of fabrikant in de voedingsmiddelenindustrie heeft voedselveiligheid en de naleving van industrierichtlijnen continu de aandacht. Volledig op de hoogte zijn over hoe je bijvoorbeeld 100% compliant kunt zijn, is met de verschillende en steeds veranderende normeringen lastig.

Verschillende specialisten zullen tijdens het gratis seminar hun kennis delen. De organisatie IFS Food, een GFSI erkende standaard voor voedselverwerkende bedrijven, geeft tips voor een optimale implementatie van de veiligheidsstandaarden. IFS controleert dagelijks aan de hand van uniforme standaarden of de productie en diensten van voedingsmiddelenproducenten aan de voedselveiligheidsvoorschriften voldoen. In de presentatie worden de meest voorkomende moeilijkheden besproken waar bedrijven mee te maken hebben bij de implementatie van de IFS Food vereisten.

Advocatenkantoor Bogaerts & Groenen legt met behulp van praktische voorbeelden uit wanneer een product recall plaats moet vinden. Hierbij wordt inzicht gegeven over wat juridisch een product recall is, wanneer voedingsmiddelen onveilig geacht worden, wie verantwoordelijk is voor een product recall, welke acties ondernomen moeten worden en wat partijen contractueel kunnen afspreken over de risicoverdeling bij een product recall.

Tijdens een derde presentatie komen de nieuwste technologieën voor het bereiken van voedselveiligheid aan bod. Om de kans op een product recall te minimaliseren en productkwaliteit te garanderen zijn goede kwaliteitscontroles cruciaal. Inline productinspectie is de oplossing voor de detectie en het uitwerpen van producten met een fysieke verontreiniging, onjuist gewicht en verpakkings- of etiketteringsfouten. De verschillende, beschikbare productinspectie technologieën worden deze middag besproken.

Bekijk het volledige programma van de Food Safety Day hier. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wat: METTLER TOLEDO Food Safety Day 2017
Waar: De Montil – Affligem, België
Wanneer: Donderdag 22 juni 2017 13:00 – 17:00 uur

Voor meer informatie: www.mt.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven