Opening pilot pakstation in China

Verbruggen gaat samenwerken met Chinese verpakker Ningbo Diamond

Verbruggen Palletizing Solutions (VPS) zal de samenwerking met het Chinese bedrijf Ningbo Diamond Packaging Technology en Manter International aangaan om een pilot pakstation in China te realiseren.

VPS en Diamond Packaging zullen het project leiden. VPS is een Nederlandse machinefabrikant die gespecialiseerd is in het ontwerpen en vervaardigen van palletiseermachines. Het bedrijf heeft grote belangstelling om de Chinese verpakkingsmarkt te betreden met zijn palletiseeroplossingen. Diamond Packaging is een succesvolle producent en exporteur van netverpakkingen. Hoewel het bedrijf zich tot nu toe met name op de exportmarkt heeft gericht, wil het nu ook zijn aanwezigheid op de binnenlandse markt uitbreiden.

"Momenteel worden in China de meeste agrarische producten zoals aardappelen en uien in bulk vervoerd in plaats van in zakken. Bij het transport in bulk gaat doorgaans zo'n 30% van de verse producten verloren als gevolg van bederf en slechte behandeling. Wanneer gewassen zoals aardappelen, uien, wortelen, kool en citrus echter verpakt en gepalletiseerd worden, kunnen dit soort verliezen voorkomen worden. Een bijkomend voordeel van verpakken en palletiseren is dat de consument de herkomst van een product kan achterhalen. In een markt die geplaagd wordt door voedselschandalen, bodem- en waterverontreiniging neemt de traceerbaarheid van voedingsmiddelen een steeds belangrijkere plaats in," licht Ning Fan toe, vertegenwoordiger van VPS in China. 
 

 
"De laatste jaren is de consumptie in China sterk gestegen. Consumenten worden zich steeds meer bewust van het belang van voedselveiligheid. Wanneer mensen groenten en fruit inkopen, willen ze graag informatie of de herkomst van de producten, evenals een aanduiding of het product al dan niet biologisch geteeld is," legt Shi Lei van Diamond Packaging uit. "Dit is het soort informatie die wij via onze netverpakkingsoplossingen aan de consument over kunnen brengen en om deze reden richten we ons in toenemende mate op de Chinese thuismarkt."

"Door producten verpakt te transporteren in plaats van in bulk wordt de houdbaarheid verlengd en zijn de producten eveneens gemakkelijk op te slaan en te vervoeren. Daarnaast kan de herkomst van de producten herleid worden," vat Ning Fan samen. 

"Om onze klanten deze voordelen te kunnen demonstreren, zijn we van plan om een pilot pakstation in China te openen. Telers kunnen hun onbewerkte producten hier aanleveren, waarna deze worden gesorteerd, gewassen, gedroogd, gewogen, verpakt en geƫtiketteerd. Vervolgens zullen de verschillende verpakkingen worden gepalletiseerd en geseald, waarna deze gereed zijn voor transport. In pakstations in Europa gaat men ook op deze manier te werk nadat men producten bij de teler heeft ingekocht of in samenwerking met de teler."

"We hebben inmiddels een locatie voor ons pakstation gevonden. We willen onze aanwezigheid in agrarische provincies, zoals Shandong in Oost-China, Binnen-Mongoliƫ in het noordwesten en Xinjiang, versterken. Telers zullen uitgenodigd worden om tegen een bescheiden vergoeding gebruik te maken van onze verpakkings- en palletiseerfaciliteiten. Zodra de producten zijn verpakt en voorbereid, kunnen telers op hogere prijzen rekenen en zullen ze hun investering snel terugverdienen, een win-winsituatie dus voor beide partijen."
 


Voor meer informatie: 
Ning Fan
Verbruggen Palletizing Solutions
www.verbruggen.nl
ning.fan@verbruggen.nl
Wechat: VPSpalletizers
+31 527 62 02 32
 
Dameng Packaging
Ningbo Diamond Packaging Technology Co., Ltd.
http://www.diamondbag.com/
Email: info@diamondbag.com
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven