Ergonomische 'afstandlopers' verhogen omzet

Nieuwe zitpallettruck en -stapelaar

Na de introductie van de nieuwe pallettrucks en stapelaars voor instaande bediening, type SXH 20 en SXD 20, lanceert STILL nu haar nieuwste elektrische pallet-trucks en stapelaars met zitplaats; voor de middellange en lange afstand. De nieuwe serie bestaat uit de FXH 20/25 N pallettrucks, de FXV 14/6 N stapelaars en de dubbeldeks FXD 20 N. De ergonomische bedienersplek met onder andere een comfortabele zitplaats en een verstelbare voetenplaat biedt de bediener comfort voor een vermoeidheidsvrije werkdag. De nieuwkomers bieden uitkomst in heavy duty inzetsituaties en in de industrie. Hoge accucapaciteiten en lithium-ion technologie verhogen daarbij de inzetbaarheid.


De STILL FXH 20/25 N pallettruck met zitplaats is ontworpen voor een snel en veilig horizontaal transport van goederen tot 2.500 kg en haalt snelheden tot 12 km/h.

De voordelen van de wendbare pallettruck zitten in de details: de trucks zijn uitgerust met een krachtige 3 kW/24 V AC aandrijfmotor. Deze onderhoudsarme motor levert hoge prestaties, maar ook voor een laag energieverbruik. Zo biedt de nieuwkomer hoge omslagprestaties tegen lage exploitatiekosten. De accucapaciteit bedraagt maximaal 500 Ah en is ruim voldoende voor een meer-ploegeninzet. Standaard zijn de trucks uitgevoerd met een rollenbaan voor het zijdelings wisselen van de accu. Optioneel levert STILL de truck met een Li-ion accu (205 tot 410 Ah). Verder zijn alle cruciale componenten eenvoudig bereikbaar, zodat de servicebeurt eenvoudig kan worden uitgevoerd en stilstand tot een minimum beperkt blijft.

Robuust
Het chassis van de nieuwe serie bestaat uit een stijf stalen frame. Dit maakt de trucks robuust en ideaal voor de zware inzet. Het vierwiel-onderstel biedt onder alle omstandigheden optimale tractie en maximale stabiliteit. De afgeronde vorkpunten maken het mogelijk om pallets snel en veilig in te steken, en dragen zo eveneens bij aan een veilige handling en hoge omslagprestaties.


De STILL FXV 14/16 N stapelaar met zitplaats is ideaal voor de in- en uitslag van
goederen tot een hefhoogte van 5.316 mm.


Comfort
De nieuwe STILL pallettrucks zijn standaard voorzien van een individueel instelbare voetenplaat en een ergonomische zitplaats die lichaamsschadelijke trillingen grotendeels absorbeert. De STILL Joystick maakt de hydrauliekbediening intuïtiever, fijngevoeliger en ergonomisch. Het aantal stuuromwentelingen voor 180° sturen kan individueel worden ingesteld.

Veiligheid
Op het gebied van veiligheid heeft STILL de lat hoger gelegd. Bewezen veiligheidsfuncties, zoals Curve Speed ​​Control – dat de snelheid in bochten automatisch aanpast – en een hefhoogteafhankelijke snelheidsbeperking, verhogen de veiligheid tijdens het handlen van de goederen en beschermen bediener en last. Met het optionele STILL FleetManager 4.x kan de toegangs-controle individueel worden ingesteld om ongeautoriseerd gebruik van de trucks tegen te gaan. Ook kunnen inzetgegevens, schokken en andere data geregistreerd worden, indien gewenst.


De dubbeldeks stapelaar FXD 20 N is uitermate geschikt voor een gelijktijdige en
ruimte-optimale handling van lasten van verschillende hoogtes.


Productief en zuinig
De krachtige STILL pallettruck met zitplaats, type FXH 20/25 N, is speciaal ontworpen voor een snel en veilig horizontaal transport van goederen tot 2.500 kg. De truck heeft een maximale rijsnelheid van 12 km/h en verbruikt slechts 0,5 kW/h.
Is een hogere efficiency gewenst, dan kan de Blue-Q modus worden ingeschakeld. Deze bespaart tot 7 procent ​​energie zonder noemenswaardig prestatieverlies.

De STILL FXV 14/16 N stapelaar met zitplaats bereikt snelheden tot 10 km/h en heeft een maximale hefcapaciteit van 1.600 kg. De truck is geschikt voor de in- en uitslag van goederen tot een hefhoogte van 5.316 mm.

De dubbeldeks stapelaar FXD 20 N is geschikt voor een gelijktijdige handling van drukgevoelige goederen, zoals groenten en fruit, op pallets van verschillende hoogtes. Met snelheden tot 10 km/h transporteert de stapelaar twee pallets tegelijkertijd, zodat tijd én ruimte optimaal worden gebruikt en een hoge omslag ook hier is gegarandeerd.


Voor een hoge inzetbaarheid levert STILL de nieuwe pallettrucks en stapelaars met zitplaats optioneel ook met lithium-ion-technologie.

Voor meer informatie:
STILL Intern Transport B.V.
Nijverheidsweg 5
3340 AD Hendrik-Ido-Ambacht
T: +31 (0)78-6845200
info@still.nl
www.still.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven