Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Victor Bernad, DBS Agro:

"Europa kan weleens de groene zone voor Azië worden"

Tholen - Voor het eerst staat DBS Agro dit jaar op de Asia Fruit Logistica. Victor Bernad ziet dan ook een grote potentie in de AGF-export naar dit continent. "Ik heb het vermoeden dat Europa de groene zone voor Azië gaat worden. Voedselveiligheid is hier een groot issue en men heeft vertrouwen in de kwaliteit van de Europese producten. Anderzijds is Azië geen 1-2-3-markt. Het gaat niet vanzelf."



"Afgelopen jaar hebben we een behoorlijke hoeveelheid naar Japan geëxporteerd. Ook lopen er inmiddels lijntjes met India, Singapore, Hong Kong en Maleisië. Hierbij werken we vooral samen met grote horecaketens. In feite een niche-markt, maar wel eentje voor wie de meerwaarde van het Belgisch product iets kan betekenen. Denk dan aan typische Belgische exportproducten als spruiten, venkel, prei en tomaten. We hebben het volledige gamma groenten en fruit beschikbaar. Dit betrekken we rechtstreeks van onze partners REO en Bel'Orta", vertelt Victor.

Hoewel de Belgische exporteurs de voorheen naar Rusland gestuurde hoeveelheden goed zouden kunnen gebruiken, wil Victor niet in doemdenken blijven hangen. "Het is net als pijn. Als die weg is, is het ook over", constateert hij nuchter. "Dan moet je weer nieuwe kansen zoeken om te exporteren, bijvoorbeeld naar Azië. We hebben hier interessante gesprekken op de beurs. En volgend jaar weten we hoe succesvol die zijn geweest."

Voor meer informatie:
Victor Bernad
DBS Agro
Mechelsesteenweg 120
V7, Kaai 540
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
T +32 15 56 95 58
victor@dbsagro.be
www.dbsagro.be