Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jaarcijfers Zeeland Seaports 2016

"Overslag binnenvaart steeg in 2016 met 5%"

Voor Zeeland Seaports was 2016 een jaar waarin werd voorgesorteerd op een sterke toekomst voor de haven. Ook financieel was het een goed jaar. Het bedrijfsresultaat verbeterde ten opzichte van 2015 met circa 4 miljoen euro en het operationeel resultaat (bedrijfsresultaat inclusief resultaat deelnemingen) verbeterde zelfs met circa 5 miljoen euro. Daarmee kwam het bedrijfsresultaat uit op ruim 27 miljoen euro en het operationeel resultaat op ruim 22 miljoen euro. De eerder ingezette transformatie naar een bedrijfsmatiger en beter performende organisatie toont een duidelijk en aanhoudend effect. De overslag van de binnenvaart steeg met 5 procent, laat Zeeland Seaports weten.

De verbeterende financiƫle situatie is essentieel om toekomstgerichte investeringen in de haven te kunnen doen. Bovendien was 2016 het jaar waarin het nieuwe Strategisch Masterplan Winning Combinations door de aandeelhouders definitief werd vastgesteld. In deze strategie ligt de focus meer dan ooit op regisseren, clusteren van bedrijven, innovatief samenwerken en symbiosevorming. Binnen het eigen havengebied, maar ook met andere havens. Na vaststelling van het plan is voortvarend een start gemaakt met de implementatie door het opstellen en uitvoeren van een concrete en meetbare managementagenda bij deze strategie, laat de haven weten.


Bron: Zeeland Seaports
Publicatiedatum: