Verening van groothandelaren en stadsbestuur in overleg

De groothandelsmarkt Düsseldorf van morgen

Op vrijdag 20 oktober hebben vertegenwoordigers van de stad Düsseldorf en de Vereniging van Groothandelaren elkaar ontmoet om de vormgeving en inrichting van het marktbedrijf in de Ulmenstraße te bespreken. Meerdere varianten kwamen ter sprake voor de modernisering van de gebouwen, die niet meer van deze tijd zijn en renovatie behoeven. Het gilde heeft een bouwkundig en markttechnisch concept ontwikkeld dat de basis moet worden voor een efficiënte lange termijn-planning.
 
Het landschap van de groothandelsmarkt van Düsseldorf is aan het veranderen. De groothandelsmarkt van morgen is niet wat men momenteel ziet op die aloude locatie aan de Ulmenstraße. Er zijn veel aspecten die verbeterd moeten worden, zoals de toestand van gebouwen, het afvalbeheer, de energievoorziening, aan- en afvoer van producten, de modernisering van de infrastructuur in de omgeving, moderne en milieuvriendelijke transportconcepten, de vermindering fijnstof en tot slot de algemene uitstraling. Er wordt nu aan een oplossing gewerkt.


De ingang van de groothandelsmarkt van Düsseldorf
 
De groothandelaars en telers in de omgeving van Düsseldorf zijn de specialisten die zorg dragen voor het aanbod aan de burgers, gastronomische bedrijven, de grootverbruikers en de detailhandel in de regio. Ze zijn een belangrijke factor, die bijdragen aan de kwaliteit van leven van de Landeshauptstadt Düsseldorf door een vers, gezond en gevarieerd dieet aan te bieden. In de gezamenlijke bedrijven op de groothandelsmarkt zijn ongeveer 1.200 mensen werkzaam. De jaaromzet bedraagt circa 500 miljoen euro.

Levensvatbaarheid
De handelaren op de groothandelsmarkt van Düsseldorf hebben zich georganiseerd en werken sinds 2015 aan de 'groothandelsmarkt van morgen' Deze moet moderne logistieke elementen hebben, gebruiksvriendelijk, milieuvriendelijk, aantrekkelijk voor nieuwe klanten en economisch levensvatbaar zijn.

De deelnemers waren zich ervan bewust dat de 'doorstart' van de groothandelsmarkt alleen succesvol zal zijn wanneer alle betrokken partijen intensief met elkaar samenwerken. "De tijd dringt. Het is noodzakelijk om in te grijpen, zodat de groothandelsmarkt niet het contact verliest met de rest van het economische leven," aldus de woordvoerder van de Vereniging van Groothandelaren, Peter René Hecker. Hij hoopt dat er intensief zal worden gewerkt aan de vernieuwingen en dat er genoeg besluitvaardigheid zal zijn.
 
De volgende vergadering vindt nog later dit jaar plaats.

Voor meer informatie:
GroßmarktgildeDüsseldorf eV
Vorstand Peter-René Hecker
Ulmenstr. 275 40468 Düsseldorf
Telefoon +49 0211 - 4719-110
E-Mail peter.hecker@grossmarktgilde.de
Internet www.grossmarktgilde.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.