Samenwerkingsakkoord tussen REO Veiling en de Franse markt

In Poix-de-Picardie werd donderdag 26 oktober een intentieverklaring tot samenwerking ondertekend door de REO Veiling en L'association d'agriculteurs de la communauté de communes Somme Sud-Ouest. De twee organisaties slaan de handen ineen om de productie in de regio te bundelen om zo samen te kunnen werken op Europese markt, zo laat de REO Veiling weten. 


Bij de ondertekening van de intentie tot samenwerking was L'association d'agriculteurs de la communauté de communes Somme Sud-Ouest vertegenwoordigd door zijn voorzitter Christophe d'Halescourt (links) en de REO Veiling door haar voorzitter Rita Demaré (midden) samen met algemeen directeur Paul Demyttenaere (rechts).

Tweede thuismarkt
In Europa blijft de REO Veiling inzetten op Frankrijk als haar tweede thuismarkt. Daarnaast blijft de REO Veiling de ontwikkeling van het glastuinbouwgebied ondersteunen in samenwerking met de lokale overheid in Arques. De bouw van het eerste serrecomplex in de glastuinbouwzone van Arques zit in de laatste fase. In maart worden de eerste Noord-Franse tomaten door de REO Veiling op de markt gebracht.

Ook willen beiden organisaties, in overleg met de lokale overheden, inspelen op de nieuwe kansen op de markt die ontstaan in Poix-de-Picardie. De regio ontwikkelt zich volgens de REO Veiling in een snel tempo tot één van de modernste voedingsclusters in de regio Parijs-Le Havre-Calais, zo laten zij weten.

Coöperatief model
"We zijn blij met deze samenwerking die volledig kadert in onze strategie. Het samenwerkingsverband is een verder uitrollen van onze actieve marktbenadering in Frankrijk, onze tweede thuismarkt. Daarnaast hebben we meer dan 20 jaar ervaring met het lokaal verankeren van productie binnen een coöperatieve structuur die gedragen wordt door lokale producenten. Het was uiteindelijk met een bezoek aan de afzetcoöperatie Afcowest te Poperinge dat we onze Franse collega's konden overtuigen van de slagkracht van het dubbel coöperatief model dat we vanuit de REO Veiling voor ogen hadden", stelt Paul Demyttenaere, directeur van de REO Veiling.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven