Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brand verwoest pand uienfabriek Lion Foods in Sint-Maartensdijk



Tholen - Maandagnacht is een zeer grote brand uitgebroken bij Lion Foods aan de Nijverheidsweg in Sint-Maartensdijk. Lion Foods BV had voorheen de naam Denja BV en is een producent van krokant gebakken uitjes. Het pand staat volledig in brand en moet als verloren worden beschouwd. Enkele bewoners van huizen op het bedrijventerrein zijn in verband met de rookontwikkeling elders opgevangen.



"Om 2.50 uur werd de brand gemeld. Het vuur was begonnen in het magazijn, maar breide zich snel uit. Er is uitsluitend materiƫle schade opgetreden, gelukkig hebben zich er geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De productie wordt voorlopig overgeheveld naar onze andere productielocaties, zodat de klanten zo min mogelijk hinder van het voorgevallene zullen ondervinden. De nadruk blijft liggen op het leveren van een kwalitatief hoogwaardig product aan onze klanten", vertelt Cas Uijtenhaak, Export sales manager van Lion Foods.




Bij de brand zijn asbesthoudende deeltjes vrijgekomen, zo meldt Veiligheidsregio Zeeland. Deze zijn op een deel van het bedrijventerrein aangetroffen. Het gebied is afgezet om verdere verspreiding te voorkomen. Brandweer heeft metingen uitgevoerd in het gebied waar de rook heen trekt.

Directeur Peter Kamstra van Murre Investments, aandeelhouder van Lion Foods, zegt tegen de PZC dat de vestiging van Lion Foods in Sint-Maartensdijk door de brand als verloren moet worden beschouwd. Hij kan nog niet inschatten wat de hoogte van de schade is. De brandweer is maandagochtend nog altijd aan het blussen.



Lion Foods had al enkele keren eerder te kampen met brand. In september 2016 brak vroeg in de ochtend brand uit in een droogoven bij het bedrijf. De brandweer had het vuur toen na ongeveer anderhalf uur onder controle. Ook elf jaar eerder brak er brand uit bij het toenmalige Denja. In september 2005 moest de brandweer er aan te pas komen toen er brand was ontstaan in een van de ovens. Het vuur kon toen snel worden geblust.