Spaanse en Italiaanse exporteurs en lokale telers op Horti China in Shanghai

In Shanghai is de vakbeurs Horti China gehouden, die georganiseerd wordt door het VNU, Hi Fresh en MAC Fruit. De expositieruimte is in twee gedeeltes verdeeld. In het ene gedeelte zijn leveranciers uit de Chinese en internationale tuinbouwsector te vinden die aanwezig zijn op uitnodiging van het VNU en MAC Fruit. In het andere gedeelte zijn voornamelijk Chinese fruittelers, -handelaren en -leveranciers aanwezig die uitgenodigd zijn door de Chinese medeorganisator Hi Fresh. 
 

Toespraken tijdens de officiële opening van de vakbeurs
 
Het tuinbouwgedeelte is vrij internationaal met een aantal bedrijven uit Nederland en andere Europese landen. Voor hen is het de eerste maal dat ze in Shanghai aanwezig zijn. 

 
Een aantal buitenlandse fruittelers en -exporteurs, met name uit Spanje en Italië, zijn naar Shanghai afgereisd. Het grootste gedeelte van de expositieruimte wordt in beslag genomen door Chinese fruittelers, -leveranciers en -handelaren. Er zijn bedrijven uit alle segmenten van de sector aanwezig. Voor Hi Fresh is het alweer de tiende keer dat ze dit evenement organiseren en zij hebben in China al een grote aanhang weten te vergaren. 
 

Grote belangstelling voor het Italiaanse kiwi-label Dori
 
Gedurende de dag werd er een aantal bijeenkomsten en conferenties gehouden. Er was informatie te verkrijgen over zowel de Italiaanse fruitsector als over de laatste ontwikkelingen in de tuinbouw in het Horticulture Innovation Forum. 

De feedback van exposanten was positief. Mensen waren tevreden over het bezoekersaantal, het gevarieerde aanbod en het ruime aantal exposanten. 
 

Berda's Chinese team met hun geïmporteerde Zuid-Afrikaanse citruslabel rechts op de foto
 
Sommige mensen gaven blijk van hun zorgen over het feit dat concurrentie op het gebied van vakbeurzen in China steeds feller wordt met veel (nieuwe) evenementen gedurende het jaar. Hierdoor worden bedrijven en bezoekers gedwongen hun tijd en aandacht te verdelen over de verschillende beurzen. 
 
 
Binnenlandse Chinese fruitlabels winnen terrein, worden steeds professioneler, populairder en leuker

De vakbeurs duurt nog tot vrijdag.

Volgende week maandag zal FreshPlaza een uitgebreid fotoverslag van deze beurs publiceren. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.