Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse telers schakelen over op robots vanwege personeelstekort

Als gevolg van het tekort aan arbeidskrachten nemen veel groententelers momenteel hun toevlucht tot technologische oplossingen. Het gebruik van robotica in de slateelt is een voorbeeld van een sector waar telers machines inzetten voor zowel het oogsten als verpakken van groente. Taylor Farms in Californië gebruikt robots voor de oogst van romaine en jonge bladsla. De robots worden daarnaast ook nog voor een aantal andere werkzaamheden op het bedrijf ingezet. 



"De ontwikkeling en het gebruik van robotica in de slasector in Californië breidt zich momenteel in snel tempo uit," vertelt Ted Taylor van Taylor Farms. "Het schrikbarende tekort aan arbeidskrachten heeft er in combinatie met de groeiende vraag naar verse AGF voor gezorgd dat telers momenteel kiezen voor robots en andere automatiseringsoplossingen. De investeringen in de sector zijn op gang gekomen en veel telers boeken grote vooruitgang met gerobotiseerd dunnen, wieden, sproeien en oogsten. Ongeveer 95% van de romaine sla wordt op Taylor Farms mechanisch geoogst en ook de oogst van bladsla gebeurt tegenwoordig grotendeels automatisch. Andere specifieke oogstrobots worden momenteel commercieel getest of zijn nog in ontwikkeling." 

Bepalen van aandachtsgebieden
Gezien de grote kapitaalinvesteringen die deze vorm van automatisering met zich meebrengt, moeten bedrijven duidelijk bepalen waar en hoe deze technologieën het best toegepast kunnen worden. Voor Taylor Farms waren het opheffen van knelpunten en het verbeteren van de mogelijkheden voor werknemers, zowel op het gebied van de veiligheid als het creëren van carrièrekansen, punten die de doorslag gaven voor het besluit om in automatisering te investeren. 

"Taylor Farms heeft twee prioriteitsgebieden," vertelt Taylor. "Het bedrijf heeft fors geïnvesteerd in het automatiseren van de romaine-oogst. Oogsten is één van de moeilijkste werkzaamheden op het land. De laatste acht jaar hebben we geavanceerde machines ontwikkeld en gebouwd om de efficiëntie van het oogstproces te optimaliseren en de ergonomische omstandigheden voor onze werknemers te verbeteren en deze zaken dragen bij aan een beter eindresultaat. We zullen blijven streven naar het ontwikkelen van geautomatiseerde oogstoplossingen voor al onze belangrijke categorieën."

Verbeterde productiviteit
Taylor Farms heeft gemerkt dat het gebruik van robots voor aanzienlijk hogere productiviteit zorgt. Na de automatisering heeft het bedrijf een verdubbeling in de belangrijkste gebieden gezien. "De robots hebben veel capaciteit vrijgemaakt, zowel op het land als in de verwerkingsfaciliteit," vertelt Taylor. "De productiviteit op het land is dankzij de oogstrobots meer dan verdubbeld per manuur. Ook gerobotiseerde oplossingen voor het verpakken en palletiseren hebben voor een verdubbeling van de capaciteit gezorgd in vergelijking tot de handmatige verwerking."



Technologische vooruitgang onvermijdelijk 
Het gebruik van robotica in de slasector is slechts één voorbeeld van de manier waarop de technologie de tuinbouwpraktijken heeft veranderd. Taylor merkt op dat technologie tot bijna alle aspecten van de agrarische sector is doorgedrongen. Hij beschouwt de ontwikkeling en het gebruik van robotica en andere technologieën als cruciaal voor de toekomst van de sector. 

"Technologie zal niet alleen binnen de slasector verder worden ontwikkeld," legt Taylor uit. "Het zal alle bestaande werkzaamheden zowel op het land als in de verwerkingsfaciliteit gaan beïnvloeden. We zullen in alle onderdelen van de landbouwsector voortdurend ontwikkelingen zien op het gebied van oogsten, verpakken, etc. Het blijven implementeren van de juiste technologieën is van essentieel belang voor het voortbestaan van onze sector."



Voor meer informatie: 
Ted Taylor
Taylor Farms
Tel: +1 (877) 323-7374
Publicatiedatum: