Fruit Logistica trendrapport deel 3

De online verkoop van levensmiddelen zal in de toekomst vele verschillende vormen aannemen. Daartoe behoren de rechtstreekse afnemers op het internet, maar ook stationaire detailhandelaars die hun distributiekanalen willen diversifiëren. Echter welke vorm brengt nu meer groei voor de AGF-branche?
 
Deze vraag wordt uitgelicht in het derde deel van "Verstoring van de distributie", het trendrapport over de toekomst van de AGF-branche, dat gratis ter beschikking wordt gesteld door de Fruit Logistica en Oliver Wyman.
 
Zoals uit het trendrapport blijkt, betekenen de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de online verkoop niet noodzakelijkerwijs het einde van de stationaire detailhandel. Bedrijven die zich staande houden kunnen in de toekomst zelfs nog winstgevender zijn dan nu het geval is. Maar wat betekent dit voor de handel in verse groenten en fruit?
 
Volgens het rapport blijven groenten en fruit de belangrijkste levensmiddelencategorie wat betreft de koopfrequentie en de omvang van de boodschappenmand. Als gevolg hiervan spelen verse producten in de toekomst een cruciale rol in de strijd om de consument bij de aankoop van levensmiddelen.
 
In de tussentijd wordt in de online verkoop van levensmiddelen duidelijk, dat de leveranciers van verse producten in de toekomst mogelijk een grotere rol zouden kunnen spelen. Naar verwachting zullen Amazon, Alibaba en andere online detailhandelaars hogere eisen stellen en de leveranciers van groenten en fruit, waaronder rechtstreekse inkoop, een betere marktanalyse, volledige traceerbaarheid, een groter bereik en snellere reactietijden.
 
Lees deel 3 van "Verstoring van de distributie" en bereid voor op de toekomst van de handel in verse agf-producten. Deel 1, 2 en 3 van het Fruit Logistica trendrapport 2018 staat op de website. Het vierde en laatste deel van het trendrapport wordt in juni op de website van de Fruit Logistica gepubliceerd.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven