Valérie Braems, Pacbelimex

“Het Midden-Oosten heeft veel potentieel”

Tholen – "Onze klanten vragen veel om specialties. Paarse en oranje bloemkool zijn erg populair bij de klanten", vertelt Valérie Braems van exportbedrijf Pacbelimex. "Ook de vraag naar mini-groenten, vergeten groenten, tomaten en aardbeien blijft stijgen. Wat voorheen ook erg populair was, maar dit jaar wat is achtergebleven zijn de courgettes. Dit jaar is de verkoop van courgettes niet zo op gang gekomen. We zien dat de vraag nu pas begint te stijgen, terwijl dat voorheen veel eerder was."


Gekleurde bloemkool, romanesco en venkel

Pacbelimex is gespecialiseerd in het aanbieden van een groot assortiment van producten. De exporteur levert vooral aan de landen Frankrijk, Spanje, Tsjechië en Polen. En dan met name aan de hotels en foodservice. "De komende jaren breiden we onze focus uit naar Scandinavië en het Midden-Oosten zoals Dubai. Het Midden-Oosten is een vrij aparte markt maar met veel potentieel. Zij vragen om hele specifieke producten. Een product moet naast lekker ook mooi zijn om te zien", aldus Valérie.


Valérie Braems

Het exportbedrijf biedt voor 99% Belgische producten aan. "Ons assortiment en onze service is onze grootste kracht. Het product gamma breidt telkens uit. Onze eigen merken zijn Delicious voor zachtfruit en Pacbel voor groenten", zegt Braems. De andere producten zijn bijna allemaal verkrijgbaar onder het Flandria-label of onder Tomabel. Ook biedt Pacbelimex gemixte palletten aan. De palletten worden speciaal voor de klant samengesteld.


Een greep uit het brede tomatengamma 

"Van de droogte gaan wij ook last krijgen. Het aanbod van groenten en fruit zal dalen en de prijzen zullen stijgen. We verwachten wel dat klanten dit zullen begrijpen omdat het in heel Europa erg droog is geweest", aldus Braems. Veel klanten van Pacbelimex vragen de prijs van de producten niet eens. De klant wil een kwalitatief goed product. "Het zal voor ons weer een uitdaging worden om ondanks de droogte toch kwalitatief goede producten bij de klanten te krijgen."

Pacbelimex is aanwezig op de WOP in Dubai (Hal 1 D45) en op de Fruit Attraction in Madrid (Hal 10 10F06). 


De samengestelde palletten
De verpakking van Tomabel en Pacbel, augurken en mini-rabarber

Voor meer informatie:
Valérie Braems
Pacbelimex
Diksmuidsesteenweg 335 
BE-8800 
Roeselare 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven