Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Holland Fresh Group-paviljoen op Fruit Logistica 2010 CO2-neutraal

Een primeur voor de deelnemers binnen het Holland Fresh Group paviljoen: een CO2-neutraal Holland-paviljoen op de Fruit Logistica te Berlijn. Hiermee wil de organisatie met de 84 exposanten op het paviljoen laten zien dat ze niet alleen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen maar ook een leidende rol in de wereld hebben aangaande hun ecologische verantwoordelijkheid.

Soil & More International heeft voor het Holland-paviljoen de Carbon Footprint van het paviljoen gemaakt met als doel inzicht te krijgen in alle CO2-uitstoot die er zijn om het Holland-paviljoen te realiseren. Vervolgens kan er gericht gereduceerd worden bij komende beurzen. De CO2-uitstoot die niet te reduceren is wordt door Soil & More International gecompenseerd via carbon credits afkomstig van één van haar CO2-reductieprojecten.

Met de compensatie van het paviljoen worden projecten gesteund in ontwikkelingslanden binnen de agrarische sector. Naast CO2-reductie worden boeren geholpen met het verbeteren van bodemvruchtbaarheid; verhoging van kwaliteit en productie; vergroten immuunsystemen van planten en bomen en, minstens zo belangrijk, aanzienlijk besparingen op waterverbruik. Met deze projecten wordt duurzame land- en tuinbouw in deze landen gepromoot.

De Holland Fresh Group is met haar exposanten trots op deze primeur en toont aanwezigen vanuit de hele wereld hiermee het goede voorbeeld van hoe om te gaan met de nadelige milieu-effecten van haar activiteiten.
Publicatiedatum: