Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
GGO-aardappel Amflora

Europees Commissievoorzitter Barroso wil toelatingsprocedure GGO's herlanceren

Europees Commissievoorzitter Barroso wil de toelatingsprocedure voor de teelt van twee GGO-gewassen opnieuw lanceren van zodra zijn nieuwe Commissie is geïnstalleerd, zo meldt het Franse persbureau AFP. Die installatievergadering is voorzien voor woensdag 17 februari. 

Het zou gaan om de GGO-maïs MON 810 van Monsanto en de GGO-aardappel Amflora van BASF. Merken we op dat de EU-lidstaten op dit ogenblik huiverachtig staan tegenover de toelating van GGO's. Zes lidstaten, waaronder Frankrijk en Duitsland, hebben reeds de teelt van de maïs MON 810 verboden en 11 lidstaten hebben zelfs gevraagd om alle GGO-teelten te mogen verbieden. Het is dus maar de vraag of Commissievoorzitter Barroso in zijn opzet zal slagen. Hij kan weliswaar steunen op wetenschappelijke adviezen die zeggen dat de GGO-teelten geen gevaar opleveren voor de volksgezondheid, maar volgens anderen houdt hij te weinig rekening met de weerslag van deze teelten op het milieu. 

Publicatiedatum: