Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

waarom dure betaalde variant kopen?

OpenOffice.org haalt marktaandeel van 8 procent

Het gebruik van de kantoorsuite OpenOffice.org is in Nederland opgeklommen naar 8 procent, blijkt uit webmetingen. Nederland scoort daarmee internationaal gezien benedengemiddeld.

De metingen zijn uitgevoerd door de Duitse site Webmasterpro.de. Die heeft via webstatistiekenbureau FlashCounter de aanwezigheid van verschillende kantoortoepassingen laten tellen op 200.000 pc’s in verschillende landen. FlashCounter gebruikte daarvoor een JavaScript dat de verschillende fonts kan herkennen die uniek zijn voor de kantoorautomatiseringspakketten.

In Polen en Tsjechië ligt de penetratie van OpenOffice.org met 22 procent het hoogst. Duitsland volgt op de voet met 21 procent. Ook Frankrijk en Italië behoren tot de top vijf, met 19 respectievelijk 18 procent. Daarbij zijn naast OpenOffice.org ook StarOffice en derivaten van OpenOffice.org meegerekend.

Nederland blijft daar ver bij achter. De penetratie ligt hier op hetzelfde niveau als in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In 15 landen ligt de pentratie hoger, in 6 lager dan in Nederland.

Bij het gebruik van Microsoft Office behoort Nederland juist wel tot de toplanden. Net als in India vond FlashCounter varianten van MS Office op 88 procent van de pc’s in Nederland. Office is ook in de andere landen dominant. De laagste penetratie, 67 procent, werd gemeten in Roemenië. OpenOffice.org blijkt ook vaak – gemiddeld in de helft van de gevallen - aanwezig naast MS Office.

Overigens waarschuwt Webmasterpro.de wel dat de foutenmarge vrij hoog ligt. Voor de OpenOffice.org-metingen is die maximaal 5 procent, voor de MS Office-metingen zelfs 15 procent.

download zelf de gratis office versie: http://www.openoffice.org/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven