Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Leeuwendeel grote bedrijven werkt met IE8

Verreweg de meeste grote ondernemingen hebben de verouderde, onveilige browser Internet Explorer 6 van Microsoft aan de kant gezet. Bijna driekwart van de Windows XP-gebruikers werkt met de meest recente versie IE8. Dat meldt Automatiseringsgids.nl

De cijfers over het gebruik van Internet Explorer zijn afkomstig van Devil Mountain Software. Dit bedrijf verzamelt systeeminformatie binnen het zogeheten Exo performance network (alias XPnet), waarop zo’n 23.000 pc’s in grote bedrijven zijn aangesloten.

Van de pc’s met Windows XP als besturingssysteem werkt nog maar 8,3 procent met Internet Explorer 6, dat gevoeliger is voor beveiligingslekken dan zijn opvolgers IE7 en IE8. Van de overige XP-machines is 19,4 procent voorzien van IE7 en 72,2 procent van IE8. Andere browsers zoals Firefox en Chrome zijn hierbij overigens niet meegeteld.

Van de pc´s met Windows Vista draait 12,8 procent met IE7, de browserversie die standaard met het besturingssysteem werd meegeleverd. Opmerkelijker is dat 86,5 procent al is uitgerust met Internet Explorer 8 dat in maart 2009 op de markt kwam.
Vooral het aandeel van IE8 is verrassend hoog, vindt Craig Barth, hoofd technologie van Devil Mountain Software. Hij zei tegen Computerworld dat algemeen wordt aangenomen dat grote bedrijven in de achterhoede zitten met de overstap van het onveilige IE6 naar recente, beter beveiligde browsers zoals IE8. Die mythe is nu ontzenuwd, meent Barth.

Het beeld over de hardnekkigheid van IE6 is volgens Barth veroorzaak door metingen van bedrijven als NetApplications, die het gebruik van besturingssystemen en browsers op het hele internet bijhouden. Ook uitlatingen van Microsoft, die stelt dat het lastig is om grote ondernemingen van IE6 af te krijgen, wekken de indruk dat de verouderde browser nog altijd veel wordt gebruikt.

De laatste cijfers van NetApplications geven aan dat op 20,1 procent van alle pc’s nog met IE6 wordt gewerkt. China blijkt echter een zwaar stempel op dat totaalcijfer te drukken. De helft van de pc’s in dat land is nog uitgerust met IE6. In de Verenigde Staten ligt het aandeel van IE6 onder de 10 percent, wat al dichter in de buurt komt van de meetgegevens van Devil Mountain Software.

Barth meent dat IT-afdelingen ten onrechte zijn bekritiseerd omdat ze hardnekkig aan IE6 zouden vasthouden. Ze hebben volgens hem drommels goed door dat IE6 gevaarlijk is. Waarschijnlijk heeft ook de stap van Microsoft om IE8 sinds augustus 2009 via Windows Server Update Services actief te distribueren een handje geholpen.

bron: automatiseringsgids.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven