Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Rijtijden overschrijding door vertragingen barre winterweer

Transportsector ziet opleving en benadert niveau 2008

Tholen- Bij veel transportbedrijven is de hoeveelheid werk weer toegenomen en in sommige gevallen is de omzet in januari wel 20% hoger dan in januari 2009 en ligt ook boven het niveau van diezelfde maand in 2008, toen de crisis in de sector nog ver weg was. 


Vertraging wintersweer
Volgens Willem Zonnevijlle, directeur van Mooy Logistics, is de transportsector zich aan het herstellen van de diepe terugval ten gevolge van de crisis en worden er ook weer ‘charters’ ingehuurd om aan de gestegen vraag naar wegvervoer te voldoen. Een probleem wat nu aan de orde is zijn de vele vertragingen door het winterweer in Europa en vooral de sneeuw zorgen dagelijks per auto tot enkele uren vertraging. Bij een wagenpark van 150 eenheden zijn de kosten met 3 tot 4 uren vertraging per dag per auto enorm hoog. De klanten tonen bij een goede communicatie wel begrip voor de situatie en door voorladen, omkoppelen en uitgekiende logistiek is de planning nog redelijk haalbaar. 


Rijtijdenwet
Een ander probleem door die zelfde vertragingen zijn de overschrijdingen van de rijtijdenwet, waar de chauffeurs door de lange files niets aan kunnen doen en Willem Zonnevijlle hoopt dat de controleurs rekening willen houden met de uitzonderlijke omstandigheden en handelen naar de geest van de wet in plaats van naar de letter. Vanuit de transportorganisaties is een verzoek naar de Europese Commissie uit gegaan om flexibel met de controles om te gaan. 

Hazeldonk 5.000 palletplaatsen
De geplande investeringen bij Mooy Logistics verlopen volgens plan en de uitbreiding in Hazeldonk (Breda) zal dan ook in maart a.s. opgeleverd worden, zodat er daar naast de vestiging in Waddinxveen, met een capaciteit van 8.500 palletplaatsen, 5000 palletplaatsen beschikbaar zijn voor op- en overslag. Ook bij investeringen in rollend materiaal zei Willem Zonnevijlle dat de grote “fleetowners” toch zorgen dat de noodzakelijke investeringen, na vorig jaar even de kat uit de boom te hebben gekeken, gewoon doorgaan, al was het maar om aan de milieuvoorschriften te voldoen voor de trucks.

Mooy Logistics bv
Tel 0180 454444
Fax 0180 454545
Website: www.mooy.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven