Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Denimpex maakt uienreis rond de wereld

Minder aanvoer Nieuw-Zeeland maar zeer goed van kwaliteit

Tholen - Ook dit jaar heeft Denimpex een rondje rondje de wereld gemaakt om een beeld te krijgen van de import uien en andere import producten uit Chili, Nieuw-Zeeland en Australië. De eerste uien uit Chili zijn inmiddels verladen en zullen begin maart bij Denimpex arriveren. Danny Deen bezocht er het oogstgebied waar de uien er goed bij staan met ongeveer gelijke opbrengsten als vorig jaar.



Omringende landen als Brazilië, Mexico, en de VS vragen volgens hem veel uien en ook steeds meer Chileense fruitexporteurs tonen interesse in uien om de verschepingsruimte op te vullen wat de prijs opdrijft. Danny vertelt dat daarnaast de Europese oogst kleiner uit valt qua maat en Spanje afgelopen seizoen zeer veel grove uien naar Brazilië heeft geëxporteerd, waardoor de verwachtingen, met name voor de zeer grove uien, zeer groot zijn. "Wij hebben dit jaar weer Chileense uien in alle maten en verpakkingen."



In Nieuw Zeeland heeft men een koude winter gehad wat volgens Danny zeer goed is voor de kwaliteit. "De bacteriën kunnen namelijk niet tegen het koude weer." De maten voor de vroege oogst ELK vallen volgens hem wat klein vallend en de latere oogst PLK zal wat meer grof zijn. Danny vertelt dat er hier veel vraag is vanuit Japan. "dit land heeft een misoogst en ook China heeft hier last van dat normaal gesproken het land voorziet van uien voor de verwerkende industrie." Hij verwacht dan ook dat Nieuw-Zeeland een stuk minder naar Europa zal exporteren. Denimpex importeert ook appelen uit dit land. Door de koude winter, en omdat Nieuw-Zeeland zich meer richt op de Aziatische landen, komt er wel minder deze kant op.



Door extreem hoge temperaturen hebben de uien in Australië zonnebrand opgelopen. Danny vertelt dat het land in plaats van exporteur nu importeur zal worden vanuit Nieuw-Zeeland en Tasmanië. "Dit is de laatste jaren niet in deze mate voorgekomen." Denimpex ontvangt ook druiven uit Australië, maar met 25 containers is het volume dat geschikt is voor export naar Europa klein in vergelijk met de voorgaande jaren. Na Australië heeft Denimpex een bezoek gebracht aan China om te bekijken wat de schade is. Naast de uien is daar ook de knoflook oogst getroffen door de extreme kou.


 
Vanaf week 9/10 zal Denimpex de eerste gele en rode uien hebben vanuit Nieuw Zeeland en vanuit Chili de eerste bonken en nieuwe oogst knoflook in alle maten.

Voor meer informatie:
Danny Deen
Denimpex
St. Antoniesbreestraat 10
1011 HB Amsterdam
Tel.: (020) 624 63 90
Fax: (020) 622 54 48