Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dodelijk stil op de uienmarkt

Tholen - Het is dodelijk stil op de uienmarkt. Dat vertelt een handelaar in reactie op de marktberichten van de afgelopen week. "Als de uienprijs naar 40 cent cent voor de boer gaat en 50 cent in de baal, dan zou ik alles snel kopen voor een kwartje!"

"Maar ik sprak vandaag een inpakker die vroeg of mijn gekochte uien nog opgehaald werden. Ik zei 'wacht nog even', maar het kan ook volgende week worden. En dat schijnt bij meerdere handelaren het geval te zijn. Iedereen schrok donderdag toen de prijs naar 27 cent ging en heeft volop ingekocht, maar momenteel wordt er niet veel verkocht."

Overigens sluit de handelaar, die liever anoniem wil blijven, een prijsstijging op termijn niet uit. "Maar we moeten het puur hebben van Rusland en Europa. Want Afrika, Maleisië en Midden & Zuid-Amerika is afgelopen en Spanje koopt alles in Frankrijk, waar ze nog 2/3 cent transportwinst boeken. Maar Oekraïne gaat tussen nu en een paar weken komen en ook Duitsland raakt op. Dan gaat het hier wel gebeuren!"