Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CHEP en Spar werken aan efficiënte bevoorradingsketen


Ook in Centraal Europa maakt een steeds groter wordend aantal bedrijven gebruik van CHEP’s pallet en container poolingdiensten, meldt CHEP. Supermarktketen SPAR uit Oostenrijk heeft zich aan het rijtje gevoegd. 

"Door gebruik te maken van de pallet poolingdiensten wordt de logistiek veel efficiënter en kunnen de fabrikanten, producenten en retailers hun aandacht toespitsen op hun core business", stelt Martin Gleiss, directeur logistiek bij SPAR Oostenrijk. "Onze leveranciers hoeven geen kosten te dragen die gepaard gaan met de aankoop van uitrusting. Daarbij wordt nog geen rekening gehouden met de transportkosten voor het terughalen en de kosten voor verlies of herstel."

Voor SPAR Oostenrijk verwerkt CHEP meer dan 900.000 palletverplaatsingen; een aanzienlijk volume gelet op het feit dat het aangeboden poolingsysteem betrekkelijk nieuw is op de Oostenrijkse markt. 

"Ons pallet poolingsysteem is een keuzemogelijkheid naast het traditionele uitwisselsysteem van witte pallets, dat een beperkte standaardisatie biedt qua afmetingen, specificaties, materiaaltype en kwaliteit", verklaart Christophe Campe, country general manager CHEP Benelux de ontwikkeling.

bron: verpakking-totaal.nl
Publicatiedatum: