Roll-up Kanaalafdekzeil een succes voor drogen en inkoelen van aardappelen en uien in open kisten

Het Mooij Zuigventilatiesysteem is een groot succes gebleken voor het drogen en inkoelen van aardappelen en uien in open kisten. Vaak werd er echter als nadeel genoemd het neerleggen, afrollen en oprollen van het kanaalafdekzeil. Om het kleed automatisch op de rijen kisten te leggen zijn er verschillende mogelijkheden. De meeste daarvan vereisen een stevige constructie aan het dak en/of aan de wand. Dat leek Mooij Agro niet ideaal, omdat u dan de hal minder goed kunt gebruiken voor lege kisten of machines. Vandaar dat Mooij het Roll-up Kanaalafdekzeil systeem ontwikkeld heeft.De werking

Op de onderdrukkamer wordt boven de zuigopening een as, aangedreven door een motorreduktor of handlier, geplaatst. Op deze as zijn 2 bandtrommels geplaatst.
In elke bandtrommel loopt een nylon band. Deze banden liggen los onder het kleed en gaan aan over de bovenkant van het kleed weer terug naar de bandtrommels. Hierdoor rolt het kleed zich op. Het oprollen van het kleed is hiermee opgelost. Het afrollen van het kleed echter nog niet. Het afrollen van het kleed gebeurt handmatig. Aan de speciaal ontworpen beugel is een lang touw bevestigd. Als u hieraan trekt rolt het kleed steeds verder af, van de onderdrukkamer af. Bij de laatst geplaatste stapels kisten gaat de beugel met het kleed naar beneden tot op de vloer.
 


Eigenschappen van de Mooij Roll-up Kanaalafdekzeilen:

  • Het Roll-up systeem volgt de lengte van de rijen kisten. Wordt de rij korter dan komt het kleed eerder naar beneden. Is de rij langer, dan wikkelt het kleed zich verder af, om vervolgens naar beneden te zakken.
  • Visuele inspectie van de partij op de natste plek blijft zeer eenvoudig omdat u het Kanaalafdekzeil met beugel opzij legt en direct onder het kleed staat om met uw neus en ogen tussen de kisten komen.
  • Geen constructie aan het plafond die ruimte inneemt als u lege kisten of machines wilt plaatsen.
  • Zeer eenvoudig te installeren. Alleen op het plafond van de onderdrukkamer wordt de as met aandrijving gemonteerd.
  • Minimale slijtage tijdens het op- en afrollen van het Roll-up Kanaalafdekzeil, omdat het rollend neergelegd wordt en dus niet over de kisten wordt getrokken.
  • Voor het oprollen en afrollen is wat spierkracht en elektriciteit nodig, dat is alles. Dus geen merkbare toename van de energiekosten.
  • U heeft direct zicht op het op- en afrollen van het kleed.

Als optie is leverbaar: afstandbediening

Het Mooij Roll-up systeem is zowel geschikt voor standaard kanaalafdekzeilen als kanaalafdekzeilen met afhangende zijflappen.
 
Voor meer informatie:
Hans van den Oever
Tel: 077-3275045
www.mooij-agro.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.