Werkgevers en vakbonden realiseren gemaakte afspraak in CAO akkoord

Werkgelegenheidscentrum Open Teelten gerealiseerd

Een belangrijk component uit een CAO akkoord open teelten is het realiseren van een Werkgelegenheidscentrum Open Teelten (WGOT). Eén plek waar werkgevers en werknemers elkaar vinden en waar goede begeleiding bij het invullen van vacatures vanzelfsprekend is. Werknemers blijven zo behouden voor de sector en werkgevers vinden ervaren krachten. Vanaf vandaag is het Werkgelegenheidscentrum Open Teelten realiteit.

De economische crisis heeft ook in de open teelten grote gevolgen. Vakkundige en bekwame medewerkers verliezen (tijdelijk) hun baan. Van belang is dat zij een goede nieuwe functie vinden, waar zij met hun ervaring aan de slag kunnen. Voor werkgevers is het belangrijk dat deze ervaren krachten behouden blijven voor de sector. Dit is dan ook de basis van het Werkgelegenheidscentrum Open Teelten. Werkgevers melden hun vacatures, werknemers vinden hun baan via het WGOT.

Meer dan arbeid

De kracht van het WGOT is de unieke samenwerking tussen de LTO’s en het UWV. Het Werkgelegenheidscentrum Open Teelten draagt zorg voor de goede afstemming tussen geschikte kandidaten en de agrarische ondernemer. Zij begeleidt werkgevers met het opstellen en vervullen van vacatures, en zoekt samen met UWV naar kandidaten die goed passen bij agrarische ondernemers. Werkzoekenden met ervaring binnen de sector open teelten worden ondersteund bij het solliciteren en het vinden van de juiste baan. Omdat werkgevers en werknemers beiden belang hechten aan het werven van goed personeel en het behoud van (tijdelijk) ontslagen personeel, is het Werkgelegenheidscentrum Open Teelten nu al een succes.

Aanmelden

Op het digitale loket van het WGOT kunnen werkgevers en werknemers zich aanmelden. De website www.werkgelegenheidscentrum.nl biedt hen alle informatie en mogelijkheden om ook persoonlijk advies en ondersteuning te krijgen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven