Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jos Mous en Hein Kortebos: "Machine voor tal van AGF-producten toepasbaar"

Tummers Machinebouw introduceert revolutionaire was- en ontsteenlijn

Tholen - Tummers Machinebouw heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het bouwen van industriële machines voor de aardappel- en groenteverwerkende industrie. Het bedrijf uit Hoogerheide is marktleider in aardappelvlokkenlijnen. Grote kans dat ingrediënten van veel snackproducten, puree en frietjes die u 's avonds nuttigt over de machines van Tummers zijn gegaan.


Hein Kortebos en Jos Mous

Tummers heeft vestigingen in China, Rusland, Nederland (twee) en het Verenigd Koninkrijk. Het leveringsprogramma van Tummers is opgedeeld in de volgende vijf groepen: Ontstenen en wassen, Borstelen en schillen, Snijden, Complete vlokkenlijnen en Drogen. Het snijden gebeurt bij de machine door middel van een watersnijsysteem. "We krijgen steeds meer aanvragen vanuit andere branches. De wijze van snijden, ontstenen en wassen is voor veel sectoren toepasbaar", vertelt Jos Mous.



Momenteel is Tummers druk met het afronden van een nieuwe ontsteen- en waslijn voor de aardappel- en groenteverwerkende industrie met een capaciteit van wel 300 ton per uur. "We zijn vijf jaar bezig geweest met de ontwikkeling en kunnen nu ook een vernieuwende lijn presenteren aan zowel snijderijen, de agrarische sector als de verwerkende aardappelindustrie", vertelt sales manager Hein Kortebos.



"In de verse industrie wordt momenteel nog heel veel gebruik gemaakt van handwerk. Met deze (water)snijmachine kan een zeer groot volume verwerkt worden van bijvoorbeeld paprika's, wortelen en uien, voor het ontkernen, in de lengte richting snijden van sticks, wedges, ringen en schijven, vertelt Jos. "De machine kan niet alleen een groot volume aan, maar kan door middel van een simpele wijziging van de configuratie ook voor tal van andere agf-producten worden ingezet. De focus ligt op aardappelen, wortelen, paprika’s en uien, maar we hebben inmiddels ook al ervaring in de verwerking van tal van andere groenten- en fruitproducten."



"Onze aanpak van projecten is vanaf het verkooptraject zeer oplossingsgericht en wordt ook wel eens aangeduid als de 'Tummers Methodic'", besluit Jos. "Wanneer een klantspecifieke oplossing beter wordt geacht dan een standaard-oplossing, laten we niet na om die te adviseren. En deze machine is nog maar het begin. Er valt in deze industrie nog genoeg te innoveren!"

Voor meer informatie:
Jos Mous / Hein Kortebos
Tummers Machinebouw BV
Ampereweg 4
431 SP Hoogerheide
Tel: 0164-614070
Fax: 0164-615355
www.tummers.nl