Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Drukke tijden voor Trading Island

Rode-uienseizoen van start gegaan in Egypte

Tholen - Het rode uienseizoen is in Egypte van start gegaan. Een drukke tijd voor Trading Island, een Egyptische groenten- en fruitexporteur. Zij leveren rode uien in 3 verschillende maten: 40-60 kilo, 60-80 kilo en de zwaardere categorie. De uien kunnen verpakt worden in zakken van 10 kilo en 25 kilo en in grote zakken van 1250 kilo. Trading Island is niet alleen gespecialiseerd in de export van uien (rode, gele en gouden), maar exporteert bijvoorbeeld ook aardappelen, knoflook (vers en gedroogd) en watermeloenen.



Het door Mahmoud El Sheikh opgerichte bedrijf startte in 1933 als leverancier van uien en knoflook op de lokale markt. Om aan de vraag van Egyptische exporteurs te kunnen voldoen, is Trading Island vervolgens uitgebreid, het bedrijf ging voor hen onder meer inpakken. Dit betekende het begin van een sterke uitbreiding.

Op dit moment wordt Trading Island door Mohamed en Mahmoud El Sheikh gerund, de zoons van de oprichter. Zij vinden vernieuwing erg belangrijk. Trading Island behoort nu tot de belangrijkste bedrijven op het gebied van import en export van uien, hiervoor hebben zij een GlobalGAP-certificatie ontvangen (2008-2009). Ook is Trading Island een belangrijke leverancier van uien en knoflook op de lokale Egyptische markt. Trading Island doet er alles aan om de markt, zowel binnen als buiten Egypte, continu te voorzien van de beste producten. Hierbij hechten de broers veel waarde aan het opbouwen van een goede relatie en willen zij dat beide partijen baat hebben bij de samenwerking.

Trading Island levert voornamelijk aan Nederland, Engeland, Frankrijk en Spanje.

Meer informatie is te vinden op de website van Trading Island.

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven