Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase uienexport in april/mei met 40 procent gedaald

India heeft in de eerste twee maanden van het huidige boekjaar 251.000 ton uien geƫxporteerd, een daling van 40 procent in vergelijking met een jaar eerder.

In waarde is de export naar zo'n 46 miljoen euro gedaald, terwijl die in april-mei 2009 nog rond 70 miljoen euro bedroeg. De export daalde als gevolg van de hogere minimale exportprijzen (MEP) begin dit jaar. De MEP was vergeleken met november met 300 dollar per ton gestegen om zo de stijgende prijzen in het binnenland te kunnen opvangen. Door de ruime voorraad werd echter op een aantal momenten in maart gesneden in de MEP, waardoor de MEP in die periode soms zelfs tot het niveau van november daalde.

De export kan de komende maanden voor wat betreft de volume weer opkrabbelen, maar het is onwaarschijnlijk dat de aantallen van vorig jaar gehaald worden. De cijfers van dit jaar waren wel beter dan vorig jaar. In april van dit jaar werd nog 0,21 euro per kilo gevraagd en in mei 0,16 euro per kilo, tegenover respectievelijk 0,18 en 0,14 euro per kilo in dezelfde maanden vorig jaar.