Indiase uienexport in april/mei met 40 procent gedaald

India heeft in de eerste twee maanden van het huidige boekjaar 251.000 ton uien geëxporteerd, een daling van 40 procent in vergelijking met een jaar eerder.

In waarde is de export naar zo'n 46 miljoen euro gedaald, terwijl die in april-mei 2009 nog rond 70 miljoen euro bedroeg. De export daalde als gevolg van de hogere minimale exportprijzen (MEP) begin dit jaar. De MEP was vergeleken met november met 300 dollar per ton gestegen om zo de stijgende prijzen in het binnenland te kunnen opvangen. Door de ruime voorraad werd echter op een aantal momenten in maart gesneden in de MEP, waardoor de MEP in die periode soms zelfs tot het niveau van november daalde.

De export kan de komende maanden voor wat betreft de volume weer opkrabbelen, maar het is onwaarschijnlijk dat de aantallen van vorig jaar gehaald worden. De cijfers van dit jaar waren wel beter dan vorig jaar. In april van dit jaar werd nog 0,21 euro per kilo gevraagd en in mei 0,16 euro per kilo, tegenover respectievelijk 0,18 en 0,14 euro per kilo in dezelfde maanden vorig jaar.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven