belangrijke rol als re-exporteur

Verenigd Koninkrijk vormt stabiele markt voor groenten en fruit

Het Verenigd Koninkrijk (VK) is vooral een importmarkt voor groenten en fruit. De export uit eigen productie is niet erg groot, maar het VK speelt wel een belangrijke rol als re-exporteur, vooral van exotisch fruit en citrusfruit. Belangrijke bestemmingslanden voor de (re)export zijn Ierland, Nederland en Frankrijk. Het VK importeert vooral groente uit Europese landen: Spanje, Nederland, Frankrijk en Polen. De invoer uit Frankrijk bestaat overigens voor een deel uit Marokkaanse groenten die via Zuid-Frankrijk in Europa worden ingevoerd.

De koers van het Britse pond speelt een rol bij de exportmogelijkheden vanuit Nederland, maar geen doorslaggevende rol. Dit blijkt uit onderzoek van het Productschap Tuinbouw (PT).

Voor meer informatie over het project 'Het Verenigd Koninkrijk, een stabiele markt voor groenten en fruit' kunt u contact opnemen met Peter van der Salm. Rapporten zijn voor sectorgenoten, via MijnPT, gratis te downloaden, of aan te vragen bij John Claassen via telefoonnummer 079 - 34 70 633.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven