2.500 landbouwmachines én demonstraties op grootste agro-evenement van Nederland

Agrotechniek Holland in Walibi volgeboekt

"Met ruim 2.500 landbouwmachines van 380 merken die worden gepresenteerd door 210 fabrikanten, importeurs en dealers van landbouwmechanisatie is AgroTechniek Holland 2010 volgeboekt. Daarmee tonen we op dit grootste agro-evenement van Nederland in Walibi Biddinghuizen 180.000 m2 agrarisch nieuws", aldus beursmanager Willem Bierema.

"Op die 18 hectare bieden we letterlijk ‘Alles wat boeren boeit’, van de nieuwste trekkers, werktuigen, oogstmachines, melktechniek en stalinrichting tot onderdelen, ICT en dienstverlening. Onder het brede beursaanbod zijn vele primeurs, de meest opvallende ontvangt de noviteitenprijs de Bronzen Sikkel. Naast de toonaangevende merken zijn er ook volop demonstraties over Verkeersveiligheid, Precisie en Milieu. Zo kunnen bezoekers op het Trekkerplein zelf proefrijden op nieuwe trekkers en in het paviljoen van het PPL alle ins en outs horen over Precisielandbouw. Ook is er de verkiezing van de ‘X-tractor van het jaar’, de ‘Trekker van de Toekomst’, ontbijtsessies over ‘mobiliteit in de agrarische sector’, een LTO-concert op vrijdagavond en de Dutch Open van Vakkanjers landbouwmechanisatie uit heel Europa."

Bierema is ook blij met grote partijen als CUMELA, COM en LTO Noord die zich als partner committeren aan dit nieuwe, tweejaarlijkse evenement voor loonwerkers, akkerbouwers, melkveehouders en boeren met een gemengd bedrijf dat van woensdag 8 tot en met zaterdag 11 september dagelijks open is van 10 tot 18 uur, en vrijdag tot 20 uur.

Trekkerplein met testritten op een speciaal parcours

Zelf rijden op de nieuwste trekker, de laatste regelgeving verkeersveiligheid testen op een parcours vol obstakels, de beste rijder worden in een trekker-simulator of een stuurautomaat verslaan? Het kan allemaal op het demonstratieveld met het Trekkerplein op AgroTechniek Holland. Hoe is de transmissie, de cabine, het geluid of de voorasvering van de nieuwste trekkers in de meest populaire klassen 100 pk en 160 pk die op dit moment in Nederland leverbaar zijn? Ook dat beleeft de bezoeker op dit Trekkerplein.

Van talrijke trekkermerken staan modellen klaar om getest te worden; op een speciaal aangelegde verkeersveiligheidbaan samengesteld uit veel voorkomende verkeerssituaties uit de dagelijkse praktijk. Een uitgelezen kans om te testen hoe goed de trekker presteert en een mooie manier om de eigen vaardigheden te toetsen. Bezoekers kunnen, onder toezicht van deskundige instructeurs, elke trekker naar keuze zelf testen, aan de tand voelen en ervaren. De laatste trekkertechniek en wetgeving verkeersveiligheid komt hier letterlijk tot leven. Er is elke dag volop actie voor bezoekers, dus bekijk het volledige programma op www.trekkerplein.nl en schrijf vooraf in.

Noviteiten bekroond met Bronzen Sikkel

Een splinternieuwe hakselaar, zelfrijdende sproeimachine of de allernieuwste trekker: onder het beursaanbod van de 380 merken zijn talrijke productinnovaties. Deze dingen allemaal mee naar de Bronzen Sikkel, de prijs die een vakjury gaat toekennen aan de meest opvallende innovatie op de beurs.
Alle deelnemers kunnen met hun nieuwe producten en diensten meedingen, waarna de nominaties in augustus bekend worden gemaakt. De winnaar met de meest bijzondere, opvallende noviteit krijgt de Bronzen Sikkel op de eerste beursdag uitgereikt, op woensdag 8 september.
De vakjury bestaat uit juryvoorzitter André Iliohan (Federatie AgroTechniek), Geert Hekkert (Reed Business/TREKKER en Boerderij), Harrie Hoitink (Agrio/AgraPower), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie), Toon van der Stok (CUMELA/Grondig) en Han Reindsen (LTO/Nieuwe Oogst).

Alles over precisielandbouw door PPL
Het nieuwe Programma Precisie Landbouw (PPL) gaat met een eigen paviljoen, 4 hectare demonstraties en een seminarprogramma het laatste nieuws presenteren over Controlled Traffic Farming, bemesting en gewasbescherming.
PPL is een gezamenlijk initiatief van het bedrijfsleven en de overheid, om krachten te bundelen om precisielandbouwtechnieken te ontwikkelen en toe te passen. Door rekening te houden met plaatsspecifieke omstandigheden in tijd en ruimte, kunnen agrarische ondernemers optimale efficiency realiseren bij het gebruik van meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, brandstof en water. Dit heeft als gevolg een hoger rendement en betere bedrijfsresultaten. Deelnemers aan PPL (agrariërs, verwerkers, dienstverleners, machinebouw en onderwijs) realiseren naast de presentaties ook een informatielounge en ‘walk in - walk out’ seminars. Op het demonstratieveld wordt een aantal innovatieve technieken in de praktijk gedemonstreerd.

Dutch Open Vakkanjers landbouwmechanisatie

AgroTechniek Holland huisvest vier dagen lang de Dutch Open van de Vakkanjers. De vijf beste Vakkanjers landbouwmechanisatie uit Nederland die zich hebben geplaatst voor het Dutch Open gaan er de strijd aan met elkaar én met jonge collega’s uit heel Europa. Het is niet zomaar een finale: de wedstrijd wordt een Dutch Open waaraan kandidaten uit heel Europa kunnen meedoen. Kijk voor meer informatie en de finalisten op www.vakkanjers.nl.

LTO Noord, CUMELA en COM partners van AgroTechniek Holland

AgroTechniek Holland ondervindt brede support in de sector. Zo presenteert partner LTO Noord zich grootschalig en nodigt al haar leden uit voor een bezoek aan de beurs en een concert op vrijdagavond. Ook is er een grootschalige presentatie van COM, de brancheorganisatie van de mechanisatiebedrijven in de land- en tuinbouw die haar 700 leden actief betrekt bij AgroTechniek Holland.

CUMELA Nederland, de belangenbehartigingsorganisatie van loon- en grondverzetbedrijven is ook partner. Directeur Jan Maris: "Wij hechten belang aan één grote landelijke tentoonstelling waar machineleveranciers, -bezitters en -exploitanten elkaar ontmoeten. Voor onze leden is het belangrijk dat er één tentoonstelling is waar alle aanbieders aanwezig zijn en waar het ook mogelijk is om innovaties die passen bij onze bedrijfstak te laten zien.” CUMELA organiseert onder meer informatieve ontbijtsessies rond het thema ‘mobiliteit in agrarische sector’.

Mechanisatienieuws komt tot leven

AgroTechniek Holland is een totaalevenement waar landbouwmechanisatie tot leven komt. De organisatie is in handen van Agrotechniek Holland B.V., die voor 100% in handen is van de Federatie Agrotechniek. De leden van de Federatie zijn dus eigenaar van de beurs Agrotechniek Holland: het ultieme voorbeeld van het principe ‘voor én door de branche’.

Gratis parkeren

Evenemententerrein Walibi in Biddinghuizen is vanuit alle windstreken prima bereikbaar, zowel met openbaar als eigen vervoer. De ruime parkeergelegenheid met 15.000 parkeerplaatsen voor zowel deelnemers als bezoekers is gratis.
De entree is op vertoon van een relatiekaart gratis. Bij de kassa is de toegangsprijs € 18,- per persoon en voor kinderen tot 12 jaar gratis. Wie vooraf een online ticket aanschaft via www.agrotechniekholland.nl krijgt € 4,- korting en betaalt dus € 14,- per persoon. Agrarische studenten hebben gratis toegang, mits aangemeld via de school.

De beurs is van woensdag 8 tot en met zaterdag 11 september dagelijks open van 10 tot 18 uur, en op vrijdag tot 20 uur. Actuele informatie, waaronder een deelnemers- en merkenlijst, noviteitenoverzicht en het totale programma is te vinden op www.agrotechniekholland.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven