Resultaten van burgerraadpleging over Europees landbouwbeleid

Nederlandse smaak op Europese boerenmarkt

Eurocommissaris Cioloş heeft op de Agrifair in Brussel een boerenbox met streekproducten in ontvangst genomen bij de start van de conferentie over het Europees landbouwbeleid. Nederland staat op de Europese Boerenmarkt in Brussel met een stand waar zowel de innovatieve tuinbouwsector als streekproducten worden gepresenteerd.

Op maandag 19 en dinsdag 20 juli vindt er in Brussel een conferentie plaats over de toekomst van het Europees Landbouwbeleid. Op het Sint-Katelijneplein in Brussel staan de 27 landen van de Europese Gemeenschap met standjes met lokale specialiteiten. Op die manier kan iedereen kennismaken met de variëteit van de Europese producten.

Nederland presenteert de vele variaties van de tomaat uit de innovatieve glastuinbouw die gekweekt worden met duurzame gewasbeschermingsmethoden. Daarnaast presenteert Nederland streekproducten, bijvoorbeeld met de boerenbox waarin verschillende streekproducten zitten, zoals kersenwijn uit de Hoeksche Waard, scharrelroom (een soort advocaat) en appel-perensap.

Op de conferentie over de toekomst van het Europees landbouwbeleid praten zo’n zeshonderd deelnemers over de noodzaak van een Europees landbouwbeleid, de verwachting van burgers van het landbouwbeleid en de hervorming van het landbouwbeleid.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven