Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Nog geen goed beeld van oogstopbrengst

VS: Uientelers in Oregon hopen op herhaling hoge prijzen

In Oregon hopen uientelers op een herhaling van een zeldzaam verschijnsel van begin dit jaar: hoge prijzen en een grote oogst. Volgens Kay Riley, directeur van de nationale uienfederatie werd gedurende de afgelopen winter korte tijd zelfs 45 dollar voor een zak gele uien van 50 pond betaald. "Niet veel uien werden tegen die prijzen verkocht, maar veel uien werden voor rond de 30 dollar verkocht. Deze goede prijzen waren volgens mij meer geluk dan dat dit het gevolg was van goede planning", zei hij.

De goede prijzen waren waarschijnlijk het gevolg van de malaise in Mexico. Daar liep de afgelopen winter het grootste gedeelte van de gele uien onder water. Daarom waren zij genoodzaakt om meer uien te gaan importeren. Dit kwam volgens Riley de prijzen in de Verenigde Staten ten goede.

Op dit moment worden de gele uien voor 12 tot 15 dollar per zak verkocht, wat nog steeds vrij veel is volgens Riley. De oogst van dit jaar loopt tien dagen tot twee weken achter op schema, de telers weten tot op heden nog niet hoe het af zal lopen. "Normaal hebben we rond deze tijd wel een vrij goed beeld van de waarschijnlijke opbrengst. Dit jaar is dat echter niet het geval. Telers hopen op een warme herfst waardoor het oogstseizoen kan worden verlengd.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven