Leveren meer op

India: telers geadviseerd om kleine uien te telen

De TNAU (Universiteit) heeft Indiase telers geadviseerd om kleine uien te gaan telen. Voor deze uien kunnen zij waarschijnlijk namelijk een hogere prijs krijgen op de markt tussen oktober en november. Deze verwachting is ontstaan na analyse van de prijzen voor kleine uien gedurende de laatste tien jaar in Ottanchathram en Dindugal, de twee belangrijkste uienmarkten in Tamil Nadu.

Karnataka is een belangrijke concurrent in de handel van kleine uien. Dit is de op 1 na grootste producent van kleine uien in het land en produceert meer dan 135.000 ton en is daarmee goed voor een aandeel van 22 procent van de totale uienproductie. De teelt vindt plaats tussen april en oktober, de prijzen in deze regio bepalen over het algemeen de uienprijs in Tamil Nudu.

Op dit moment neemt de kleine uienteelt al toe in Tamil Nadu, maar deze teelt is nog niet heel belangrijk voor te telers. Op een klein areaal van 0,35 hectare werd het afgelopen seizoen 305.000 ton uien geproduceerd. In het district Perambalur wordt het grootste aandeel daarvan geteeld (24,6 procent), terwijl Trichy en Coimbatore volgen met respectievelijk 14,2 en 13,7 procent. Ongeveer driekwart van de totale uienproductie in de staat bestaat uit kleine uien.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven