Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coop sluit aan op VersFust pool

Met ingang van 30 augustus wordt het centraal middelenbeheer van supermarktorganisatie Coop geregisseerd door Container Centralen Full Service (CCFS). CCFS gaat de pool van CBL-kratten, CC Dollys en CC Minitainers managen meldt Verpakking totaal. Met de aansluiting van Coop is ruim 80% van de markt inzichtelijk. En daar was het CCFS om te doen: inzichtelijk maken van alle CBL-stromen, zodat integraal besparingen worden gerealiseerd. 

Coop is de negende retailer die aansluit op het poolmanagementsysteem van CBL-kratten. Acht andere retailers, groot en klein, zijn al deelnemer aan het poolmanagementsysteem. Van een aantal van hen wordt alleen het fust geregistreerd, andere retailers hebben hun totale middelenbeheer overgedragen aan Container Centralen Full Service.

Retailers en producenten die al participeren in het poolsysteem zijn tevreden, stelt CCFS. De gemiddelde rotatiesnelheid van de CBL-fusten is verhoogd, producenten hamsteren minder fusten en de beschikbaarheid van fusten is aanzienlijk toegenomen. Producenten hebben hierdoor minder grote contractvolumes nodig, terwijl retailers het ruimtebeslag in hun dc’s beter kunnen beheren. 

CCFS legt de nadruk nu op het verbeteren van de beschikbaarheid van CBL-fusten. Doelstelling voor de toekomst is dat producenten CBL-kratten op een voor hen gunstige locatie kunnen afhalen, waardoor vele kilometers en dus transportkosten worden bespaard.

bron: verpakking-totaal.nl
Publicatiedatum: