Spanje grootste exporteur van groente en fruit ter wereld

Tholen – Volgens de geactualiseerde gegevens van de FAO voor 2007 is Spanje wereldwijd de grootste exporteur van groente en fruit. Met een marktaandeel van 9% wordt het gevolgd door Nederland met 7% en de U.S.A. met 6%. Spanje exporteerde in 2007 wereldwijd 9,1 miljoen ton groente en fruit, Nederland 7,3 miljoen ton en de U.S.A. 6,4 miljoen ton. Aansluitend volgden China met 6,1 m.t, Ecuador met 5,6 m.t, Mexico met 5 m.t, Chili met 4,3 m.t, Frankrijk met 4,1 en België met 4 miljoen ton.

Volgens de FAO statistieken waren de belangrijkste exportproducten van Spanje bij de groenten tomaten met 880.630 ton en bij het fruit mandarijnen met 1,6 miljoen ton. Om de concurrentiepositie in de internationale export te behouden moet Spanje zich naar het oordeel van FEPEX aanpassen een eigen politiek te ontwikkelen om aan de gestelde eisen van de branche te voldoen. Strategisch is deze sector voor Spanje van levensbelang, en is het noodzakelijk zich te verdiepen in de ontwikkeling van de specifieke maatregelen die nodig zijn voor de verdere ontwikkeling.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.