Drie Nederlandse banken in top-10

Veiligste 50 banken in de wereld in 2010

Tholen – De stabiliteit van banken staat nog steeds hoog op de agenda van bedrijven en beleggers. Global Finance publiceert haar jaarlijkse lijst van de veiligste banken wereldwijd. De staatsschulden in Europa en de zorgen over de wereldwijde economische vooruitzichten zetten de betrouwbaarheid van de banken weer in de schijnwerpers. Geruststellend is dat 45 banken die vorig jaar in de top-50 stonden nu weer vermeld staan, vooral banken die de balans opgeschoond hebben en hun kapitaal versterkt hebben zijn de grote winnaars. In veel gevallen zijn de slechte kredieten aanzienlijk verminderd. Meerdere Britse banken hebben zich weer bij de top-50 gevoegd, hoewel er veel grote banken zijn die hun hoge ranking verloren hebben tijdens de kredietcrisis nog op de lijst ontbreken.


Top van de lijst

De banken werden geselecteerd door een vergelijking van de lange termijn ratings en de totale activa van de 500 grootste banken ter wereld. Bij de beoordeling werden de ratings van Moody’s, Standard & Poor’s en Fitch gebruikt. De standaard van Global Finance is gedurende de 19 jaar uitgegroeid tot een erkende en vertrouwde standaard van kredietwaardigheid voor de hele financiële wereld.

Banken hebben die hun liquiditeit posities hebben versterkt en de kwaliteit en kwantiteit van hun kapitaal bekend hebben gemaakt worden in de ranking erkend. Meer dan ooit zien klanten over de hele wereld de kredietwaardigheid van de banken op lange termijn als de spil waarmee zij zaken willen doen.

Klik hier voor de ranglijst met de vijftig veiligste banken


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.