Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim Moerdijk van Monie:

"Prijsdaling uien volstrekt onnodig"

Tholen - De uienmarkt verloopt momenteel rustig. Dat vertelt Wim Moerdijk van uiensorteer- en pakstation Monie uit Nieuwdorp. "Er is weinig vraag en dan staan gelijk de prijzen onder druk. Dat is mijns inziens helemaal niet nodig, want wereldwijd is er helemaal niet zo'n groot aanbod van uien. En als de exportmarkten merken dat de prijs daalt, bestellen ze niet, want dan ruiken ze meer. Maar zo gebeurt het vaak, iedereen wil toch blijven draaien."



"De uienprijs voor degenen die moeten verkopen ligt momenteel op een niveau rond de 20 cent in de baal, maar er zal ook wel voor iets meer of minder verkocht worden", vervolgt Wim. "Aanvoer is er momenteel niet, want het heeft overal geregend. Overigens verwacht ik niet dat daarom de prijs zal aantrekken, want de kans is groot dat we volgende week het land op kunnen. Kunnen we dat niet, dan is het een ander verhaal!"

Voor meer informatie:
Monie Nieuwdorp B.V.
Hertenweg 61
4455 TK Nieuwdorp
Tel: 0113 61 28 45
Fax: 0113 61 23 87
[email protected]
www.monie.nl