Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Op ontdekkingstocht met Syntens naar Parijs

'Deelname reis naar foodvakbeurs SIAL een uitgelezen kans'

Voor Fredo Smit, eigenaar van het akkerbouwbedrijf Smit Swifterbant in het gelijknamige Flevolandse dorp, was de voornaamste reden om twee jaar geleden de Franse levensmiddelenbeurs SIAL te bezoeken de kans om te netwerken. “Het is interessant om met een groep ondernemers van gedachten te wisselen. Zo ben ik met Jan de Koning van De Koning Vlees, die ik in de bus heb leren kennen, de beurs over geweest. Dat bracht mij op andere ideeën.” Ook heeft hij een nieuwe afnemer weten te strikken voor zijn biologische sjalotten.

Tijdens de vorige editie in 2008 trok de SIAL bijna 5000 Nederlandse bezoekers. In totaal waren er ruim 145.000 aanwezigen, 215.000 m2 beursvloer, 5.500 stands, 104 landen. Aantallen die bezoekers kunnen doen duizelen. Vandaar dat Syntens, voor de vierde keer een netwerkexcursie naar SIAL organiseert. Zondag 17 oktober vertrekt de bus vanuit Wageningen en wordt op 18 oktober SIAL bezocht. Op 19 oktober reist het gezelschap, dat zal bestaan uit MKB-ondernemers uit de voedingsmiddelenindustrie én de creatieve sector via Brugge weer naar Nederland. In Brugge wordt een presentatie gegeven bij Foodpairing (www.foodpairing.com).

Trends & Innovation Forum

Traditiegetrouw besteedt de SIAL veel aandacht aan innovatie en trends. Een grote publiekstrekker is het Trends & Innovation Forum, welke een overzicht biedt van nieuwe producten en de heersende trends binnen de foodsector. Het Trends & Innovation Forum is gehuisvest in een vernieuwd paviljoen. De zaaisjalottenteler Fredo Smit is zeer te spreken over de beurs. “SIAL liet veel interessante specialiteiten en nieuwtjes zien. Niet alleen op het gebied van AGF, maar ook andere producten kwamen ruimschoots aan bod.” Jan de Koning koos ervoor om mee te gaan in de Syntens-bus naar SIAL om mensen uit het vakgebied te ontmoeten. “Bovendien was het prettig dat de reis al verzorgd was.” Vooral de kans om te netwerken spoorde de vleesproducent aan om mee te gaan, want ‘wat er op de beurs te zien was, is al bekend; de kranten staan er vol mee.’

Overstelpend

Het was twee jaar geleden overstelpend en alles leek geoorloofd om de consument te behagen of de concurrent af te schudden. Veel producten waren ‘ready tot cook’ en hoefden alleen nog maar even opgewarmd te worden. Er lag ham uit de Vogezen met dennennaalden. De dennennaalden zijn werkzaam tegen aandoeningen aan de luchtwegen, zo vertelde de standhouder. Ook werden er de Snack Break en chocolade met vlaszaad, rijk aan Omega 3 gepresenteerd. In een andere hal kon men Calanquet proeven, fruitsap, kruidenthee en olijfolie in één. Ook was er gekleurde suiker om drankjes, taartjes en andere etenswaren leuker te maken.

Met eigen ogen aanschouwen

Wat SIAL 2010 deze keer te bieden heeft, kan met eigen ogen aanschouwd worden. Samen met andere MKB-ondernemers en met Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers. Voor meer informatie en aanmelden kan men terecht op www.syntens.nl/sial. Als er vragen zijn, kan contact worden opgenomen met adviseurs Chris Willemsen of Jan Willem Bot. Zij zijn bereikbaar op 088 – 444 0 167.

Publicatiedatum: