Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duurzame groei gecombineerd met sociale en ecologische belangen

Nunhems viert de opening van het uitbreidingsproject in Parma, VS

De Gouverneur van de Amerikaanse staat Idaho Butch Otter en Vice-gouverneur Brad Little en Nunhems-medewerkers, klanten en relaties, waren woensdag aanwezig bij de viering van de opening van Nunhems nieuwe groentezaad-verwerkingscentrum in Parma, Idaho. Op deze plaats wordt het meeste ui- en wortelzaad van het bedrijf verwerkt, verpakt en opgeslagen.

Nunhems nieuwe groentezaad-verwerkingscentrum in Parma, Idaho.
Nunhems, een dochterbedrijf van Bayer CropScience en een van de leidende groentezaadbedrijven in de wereld, investeert bijna 30 miljoen US dollar in de Parma locatie. Nu het hoogtepunt van bijna drie jaar plannen en bouwen bereikt is, verdubbelt dit project de omvang van de Nunhems-campus tot 24 hectare. Het centrum dient als het hoofdkantoor van Nunhems in de Verenigde Staten.“Deze uitbreiding is een belangrijke investering in de toekomst van zowel Nunhems als Idaho,” zei Douwe Zijp, CEO van Nunhems. “Het is een voorbeeld van onze voortdurende betrokkenheid bij de verbetering van onze technologie en activiteiten zodat we onze klanten het beste zaad kunnen leveren.”

Het middelpunt van de uitbreiding is een energiezuinig zaadverwerkingscentrum van 9.290 m² groot. De uitbreiding omvat ook de vernieuwing van enkele bestaande gebouwen, de toevoeging van proefvelden, een ‘conditie’pad voor medewerkers, een hulpstation op locatie van het brandweerkorps van Parma en een kantoor voor de sheriff van Payette County. “Vanaf het begin wilden we dat dit project niet alleen ons bedrijf versterkt, maar ook de gemeenschap waarin we wonen en werken,” zei Ron Amarel, Directeur Operations van Nunhems.
Tijdens de opening.
Tijdens de openingsceremonie complimenteerde een afgevaardigde van Idaho Power Nunhems voor haar inzet om het energiegebruik in de nieuwe en gerenoveerde gebouwen te verminderen. Dit initiatief bespaart meer dan 1,4 miljoen kWh op jaarbasis, genoeg om 100 huishoudens van energie te voorzien.

Nunhems heeft momenteel 150 medewerkers in dienst in Parma. Andere Nunhems locaties in de VS omvatten zaadproductie locaties in alle westelijke staten evenals onderzoeksfaciliteiten in Brooks (Oregon) en Bakersfield, Lodi, Davis en Salinas (Californië).

Publicatiedatum: