Minister laat herkenning landbouwvoertuigen over aan Kamer

Minister Schultz van Haegen van Infratructuur en Milieu (IenM) laat herkenning van landbouwvoertuigen over aan de Kamer. Dit bleek in het AO Verkeersveiligheid van 11 november. Met deze opstelling zet de minister het beleid van haar ambtsvoorganger Eurlings voort. Het gaat om landbouwvoertuigen waarvoor de maximumsnelheid wordt verhoogd tot 40 km per uur. Het kabinet is de voorbereidingen voor de introductie van een trekkerrijbewijs wél begonnen.

Aanvullend liggen nu de mogelijkheden van verplicht stellen van een kenteken, een herkenningsplaat (bepleit door voormalig minister van VenW, Karla Peijs, nu cvdK van Zeeland), dan wel een snelheidsbordje ‘40 km' voor. Het kabinet reageert begin 2011 nog op een recent rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over herkenning van landbouwvoertuigen.

De ChristenUnie is van plan een motie in te dienen. Verder zijn moties aangekondigd over het alcoholslot en de scooteroverlast en over Flister, het systeem waarmee hulpdiensten automobilisten via hun radio vroegtijdig wijzen op hun komst en dus op de noodzaak vrije doorgang te verlenen.

Bron: IPO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.