Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Parimaribo: Voldoende uien en aardappelen ondanks strenge winter

Het strenge winterseizoen in Nederland zal niet van invloed zijn op de voorraden aardappelen, uien en knoflook voor de lokale markt, zegt directielid Radjen Ramsoedit van Combemarkt aan DBS. Er is voor deze feestmaand voldoende in voorraad. De directie van Combemarkt weet DBS te vertellen dat de wekelijkse lading van deze goederen normaal verwacht wordt uit Nederland. De strenge winters hebben tot op dit moment niet geleid tot stagnatie. Het vliegverkeer in Nederland heeft reeds onderbrekingen ondervonden van dit strenge winterseizoen.

Uien, aardappelen en knoflook worden echter over zee getransporteerd naar Suriname. Ramsoedit zegt geen berichten te hebben ontvangen dat het transport over water door het huidige klimaat problematisch kan verlopen over zee. Een sneller intreden van het verrottingsproces bij onder andere uien is het enige effect dat kan ontstaan als gevolg van de strenge winter. De prijs voor een kilo uien is momenteel SRD 2,60, gelijk aan een kilo aardappel. Voor een kilo knoflook wordt SRD 12 betaald. Het enige product dat extra aangevuld moet worden is kaas. Daarvoor is er een schip met lading onderweg dat over een week arriveert.

Bron: DBSuriname.com

 
 
Publicatiedatum: